• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.05.2021

15:15

PRAVOSUĐE U BiH ETNIČKI MOTIVISANO, DOBROVOLJAČKA JE DOKAZ! Linta: Niko od političkih, vojnih i policijskih funkcionera NIJE ODGOVARAO!

Balkan

PRAVOSUĐE U BiH ETNIČKI MOTIVISANO, DOBROVOLJAČKA JE DOKAZ! Linta: Niko od političkih, vojnih i policijskih funkcionera NIJE ODGOVARAO!

Podeli vest

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je danas da je nekažnjeni ratni zločin nad 42 pripadnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu jedan od mnogih primera da je pravosuđe BiH etnički motivisano

- Pre 29 godina desio se organizovan napad na kolonu vojnika, oficira i građanskih lica koja se mirno povlačila iz grada u skladu sa dogovorom. U mučkom i kukavičkom napadu 2. i 3. maja 1992. godine stradali su, pred očima čitavog svijeta i snaga UN, nevini pripadnici JNA iako su imali čvrsto obećanje da im se ništa neće desiti - ističe se u Lintinom saopstenju.

On je podsetio da za ovaj stravični zločin nije odgovarao niko od političkih, vojnih i policijskih funkcionera BiH, iako postoje brojni materijalni dokazi.

- Jasno je da je pravosuđe BiH u funkciji bošnjačke politike koja već 30 godina ponavlja besmislene laži i izmišljotine o agresiji Srbije i srpskog naroda na BiH, koja ratne zločince slavi kao heroje i koja brutalno gazi po srpskim žrtvama. Tragična je činjenica da porodice stradalih vojnika ne mogu da zapale sveće na mestu gde su ubijeni njihovi najmiliji - naglašava se u saopštenju koje je prenela Informativna služba Saveza Srba iz regiona.

Linta je ponovo pozvao Tužilaštvo za ratne zločine Srbije da procesuira nalogodavce i izvršioce ratnog zločina nad nevinim pripadanicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici, jer porodice ubijenih do danas nisu dočekale pravdu.

- Kažnjavanje odgovornih Bošnjaka za ratne zločine nad Srbima je važno i zbog činjenice da se konačno počne razbijati stereotip o isključivo srpskoj krivici za sve zločine u građanskom ratu u BiH. Posebno je važno naglasiti da bez kažnjavanja krivaca za ovaj ratni zločin i brojne druge ratne zločine nad Srbima, kao i bez jednog poštovanja srpskih i bošnjačkih žrtava nije moguće govoriti o iskrenoj saradnji i dobrim komšijskim odnosima između Srbije i BiH i uspostavi poverenja i pomirenju dva naroda - ističe se u saopštenju.

Linta smatra da Srbija treba da pokrene snažnu diplomatsku, pravnu i političku borbu u međunarodnoj zajednici za istinu o karakteru ratova na prostoru bivše Jugoslavije i stradanju srpskog naroda.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija