• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

10.05.2021

17:46

MILO IŠAMARAN U HERCEG NOVOM, ALI NIJE SAMO ON LOŠE PROŠAO! Vlast se može formirati i bez DPS i DF - ISTORIJSKI MOMENAT U CRNOJ GORI!

Balkan

MILO IŠAMARAN U HERCEG NOVOM, ALI NIJE SAMO ON LOŠE PROŠAO! Vlast se može formirati i bez DPS i DF - ISTORIJSKI MOMENAT U CRNOJ GORI!

Podeli vest

Dobitnici jučerašnjih izbora u Herceg Novom su koalicija okupljena oko Demokrata i Novska lista, gubitnici DPS i Demokratski front

Izbori u Herceg Novom održani juče najava su prekompozicije na političkoj sceni u Crnoj Gori. Sve do parlamentarnih izbora 30. avgusta na crnogorskoj političkoj sceni imali smo DPS i suprostavljeni Demokratski front kao dvije najjače snage, a da li novski izbori najavljuju promenu, videćemo u vremenu koje predstoji. Naime, prema rezultatima izbora u Herceg Novom vlast se može formirati i bez učešća DPS-a i DF-a.

Demokrate, Novska lista sa pokretom URA i Pravom Crnom Gorom mogu imati prostu većinu odbornika u lokalnom parlamentu.

Rezultati izbora u Herceg Novom

Koalicija okupljena oko Demokratske Crne Gore osvojila je najveći broj glasova na izborima u nedelju u Herceg Novom i biće u prilici da formira lokalnu vlast sa tradicionalnim partnerima u tom gradu.

Prema nezvaničnim informacijama, na 100 odsto obrađenog materijala koalicija ,,Ni lijevo ni desno, pravac Novi" je osvojila 4.507 glasova, 27,21 odsto ili 10 mandata, ,,Evropski tim za Herceg Novi" osvojio je 3.657 glasova, 22,08 odsto ili osam mandata, a koalicija okupljena oko DF-a i SNP-a ,,Za budućnost Herceg Novog i Boke" - 3.225 glasova, 19,4 odsto ili sedam mandata.

Najveće iznenađenje izbora - Novska lista osvojila je čak 19 odsto glasova, 3.159 glasova ili sedam mandata, Prava Crna Gora - 738 glasova, 4,46 odsto i jedan mandat i ,,Crno na bijelo" - 1.275 glasova, 7,7 odsto ili dva mandata.

Veliki pad u odnosu na parlamentarne izbore doživela je koalicija oko DF-a koja je izgubila više od pet hiljada glasova, kao i DPS koji je na znatno manjoj izlaznosti od 15 odsto izgubio hiljadu glasova.

LUD I OPASAN! KURTI SKINUO RUKAVICE, SRBIMA I SRBIJI NIŠTA! Ni ZSO, niti Vašingtonski sporazum, BEOGRAD MORA DA PRIZNA LAŽNU DRŽAVU!

Na prošlim parlamentarnim izborima DPS je osvojio 4.737 glasova, koalicija oko DF-a 8.353, a Demokrate 3.963. Ura je osvojila 1.144 glasova.

DPS, i pored osvojenih 22 odsto, više nije pojedinačno najjača partija u lokalnom parlamentu, već je taj primat preuzela Demokratska Crna Gora.

Istorijski momenti

Predsednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić kazao je da je koalicija okupljena oko te stranke u Herceg Novom osvojila deset mandata i da vlast ima osvojenih 80 odsto glasova, a opozicija 20 odsto, ocenjujući da je to istorijski rezultat.

Foto: Informer DN

Bečić je kazao da se desilo nekoliko istorijskih momenata:

- Naš politički subjekt je na istorijskom maksimumu, 80 naprema 20 odsto je odnos vlasti naspram opozicije. To je najubedljivija pobjeda ne samo u Herceg Novom već u istoriji višepartizma. Istorijski je i što je i naša lista imala više glasova nego celokupna opozicija okupljena oko DPS.

- Ni lijevo ni desno, pravac Novi" ima oko 28 odsto podrške što je rast oko 40 odsto u odnosu na parlamentarne izbore. Imaćemo 10 odborničkih mandata. DPS i SD su u avgustu imali 27 odsto, a sada imaju 22 odsto što je kontinuitet ozbiljnog pada podrške, odnosno osam mandata. Koalicija ,,Za budućnost Novog" je imala u avgustu 44 odsto podrške a sada oko 19 odsto podrške, odnosno sedam mandata. Ura će imati dva mandata, Prava Crna Gora jedan mandat, a Novska lista je osvojila 19 odsto, odnosno sedam mandata. Obećali smo građanima da ćemo biti najjača izborna lista i smatram da je to dobro za Crnu Goru u celini, jer jača politika centra, čistine i moralne obnove Crne Gore - naveo je Bečić.

FARSA ZVANA "DRŽAVNI UDAR" NEĆE ZAVRŠITI TEK TAKO, Mandić: Nećemo se smiriti dok ne bude odgovarao svako ko je učestvovao u zaveri!

Nosilac liste Stevan Katić kazao je da je Herceg Novi ,,zadao poslednji udarac DPS-u", proglašavajući pobedu.

- Nakon izbora u Nikšiću mislili su da su napravili rezultat, ali ovo je dokaz da DPS nestaje sa političke scene - naveo je Katić.

Pobeda svih koji misle dobro Herceg Novom

Lider koalicije ,,Za budućnost Herceg Novog i Boke" Ivan Otović kazao je da je DPS na održanim lokalnim izborima osvojio manje u odnosu na prošle lokalne izbore.

Velika pobeda svih nas, srpskog naroda i svih onih koji misle dobro našem gradu. Rezultat naše koalicije u odnosu na lokalne izbore 2017. je bolji za 25 odsto, rekao je Otović uz ocenu da je njegova koalicija snaga koja će pokrenuti Herceg Novi i da će od sutra sa partnerima krenuti u rad za dobrobit grada.

Kazao je da sa Novskom listom i Pravom Crnom Gorom imaju 15 mandata.

- Mi smo ti koji smo luča slobode uprkos tome što je premiijer Krivokapić stao na stranu Demokrata. Odbranili smo naše i pojačali naš rezultat i mi ćemo biti oni koji će raditi za ovaj grad. Čestitam i drugima na rezultatu. Pozivamo na široki konsenzus. DPS je poslat u prošlost - rekao je Otović

Lider Ure Dritan Abazović kazao je nakon izbora u Herceg Novom da je izuzetno zadovoljan rezultatom i da su ,,ostvarili 30 odsto više nego na parlamentarnim izborima".

- Dokazano je da građanska opcija raste i da možemo da vodimo dostojanstveno kampanju sa pristojnim ljudima. Građani Novog su položili veliki ispit demokratije, nikakvih tenzija nije bilo. DPS nema šanse da pobedi, jer nije bilo radikalizma - rekao je Abazović. Izbori, kako je rekao, treba da budu praznik demokratije.

Foto: Beta

Marko Kovačević, prvi Srbin na čelu Nikšića posle osam decenija!

U ime koalicije ,,Evropski tim za Herceg Novi" medijima se obratio poslanik DPS-a Petar Ivanović koji je rekao da je rezultat izbora u Herceg Novom pokazao da je poražena politika nacionalizma, te da je pobedila građanska opcija.

- Demokrate nisu pobednici, kako se to predstavlja, već je to koalicija Zdravka Krivokapića i Alekse Bečića, dakle u Novom nije pobedila jedna stranka nego koalicija - kazao je Ivanović.

Dodao je da je u Herceg Novom pobedila građanska opcija i da je DPS spreman da razgovara sa partnerima koji dele njihove vrednosti. Kazao je da su zadovoljni izbornim rezultatom, jer se pet partija takmičilo protiv jedne.

Prema prvim reakcijama, nijedna partija i koalcija nije trenutno raspoložena za tu saradnju.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragi

pre 2 godine

Moj savet gospodi iz DF-a je da pod hitno izađu iz jedne antisrpske koalicije, koju predvode Aleksa Bečić i Zdravko Krivokapić i da se dogovore sa Milom Đukanovićem da formiraju vlast na svim nivoima i u celoj Crnoj Gori. Tako bi konačno ispravili grešku iz 2004 kad je Milo nudio Srbima koaliciju, ali je Momir Bulatović to odbio i pokušao da sruši Mila preko Albanaca i Muslimana. Znamo kako je završilo. I zapamtite: Bečić je sa Cetinja, gde nema Srba i on je, kao i Zdravko Krivokapić, kadar Amfilohija Radovića, što će reći protiv Srba. Dokaz: ako nisu protiv Srba i Srbije, zašto ne vrate ambasadora Božovića? Imaju većinu u Skupštini, a imaju i premijera i većinu u vladi?

Perica

pre 2 godine

Išamaran ili ne sa njima (crnogorcima) ne treba imati posla! U Herceg Novom kao prosrpskim gradom kako se do sada deklarisao pobedili Bečić i kompanjoni, eto koliko su prosrpski. U Crnu goru nikada na more, moja preporuka Srbima!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Jokić posvađao saigrače: Srbin te maltretirao!
NBA

Jokić posvađao saigrače: Srbin te maltretirao!

Nedavno je Nikola Jokić odigrao fantastičan meč protiv Njujork Niksa, u kojem je predvodio svoj tim ka trijumfu rezultatom 113:100. Srpski centar je na toj utakmici ostvario svoj 22. tripl-dabl u sezoni postigavši 30 poena, uz 14 skokova i 11 asistencija.

29.03.2024

11:49

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija