• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

12.05.2021

12:01

JEZIVE PRETNJE HRVATSKOM ISTORIČARU! "Ubij Klasića kao što su ustaše u Jasenovcu ubijale Srbe!"

Balkan

JEZIVE PRETNJE HRVATSKOM ISTORIČARU! "Ubij Klasića kao što su ustaše u Jasenovcu ubijale Srbe!"

Podeli vest

Hrvatski istoričar, kolumnista portala NET Hrvoje Klasić dobio je jutros pretnje smrću u pismu adesiranom na Odsek za istoriju Filozofskog fakulteta u Zagrebu gde radi kao vanredni profesor

Pismo je naslovljeno kao “Poziv hrvatskom narodu” u kojem se poručuje:

“Ubij Klasića, a ne Srbina! Ubij Klasića izdajnika! Ubij ga onako kako su ustaše u Jasenovcu ubile više od 700.000 Srba: maljem, zabijanjem eksera u čelo, srbosekom ili na drugi način. Ne samo Klasića nego i druge dobro poznate izdajnike koji otvoreno i tajno deluju protiv hrvatskog naroda i to u: Hrvatskom saboru, pravosuđu, medijima, nekim fakultetima, takozvanim antifašističkim i drugim nevladinim udruženjima".

Navodi se i da "sve to treba snimiti i postaviti na društvene mreže da se može gledati. Sve dotle dok se Hrvatska ne reši svojih izdajnika neće krenuti napred. Za dom spremni!”

Klasić je za portal NET rekao da je poslednjih godina primio desetine sličnih anonimnih pretnji smrću, ali da je ovo "posebno zastrašujuće".

“Oseti se mržnja, oseti se ljutnja. Nije ovo prvi put i na neki način sam se već navikao, ali nije mi svejedno jer živimo u svetu u kojem je sve moguće i u kojem su ljudi spremni na svašta”, kaže Klasić, koji je sve ranije pretnje prijavljivao. Ističe da je pritom imao odlične odnose s policijom.

“Uvek su bili vrlo kooperativni, ali znam da nemaju previše vremena baviti sa sa mnom pa ne znam hoću li ovoga puta prijaviti pretnju. Tim više što je pismo anonimno. Možda bi se moglo preko pljuvačke na poštanskoj markici utvrditi ko je poslao. Ali ako tu osobu nemaju u bazi na osnovu čega će je pronaći”, kazao je za NET Klasić koji je, kako se navodi, bio osetno potresen.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija