• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

15.05.2021

11:22

SAMOSTALNA RS BI ZA 3 GODINE POSTALA ČLANICA EU! Dodik nudi rešenje za sve, ali, nekome je u interesu da se održava iluzija o BiH...

Balkan

SAMOSTALNA RS BI ZA 3 GODINE POSTALA ČLANICA EU! Dodik nudi rešenje za sve, ali, nekome je u interesu da se održava iluzija o BiH...

Podeli vest

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik smatra da bi Republika Srpska kao samostalna država za tri godine ispunila sve zahteve koje je postavila EU i postala njena nova članica

"Najefikasniji put ka EU je da se podelimo i da samostalno ispunjavamo uslove za članstvo", ocenio je Dodik u intervjuu za novinsku agenciju ANA-MPA, prenosi portal RTRS.

On je izrazio žaljenje što Evropa nije pokazala više senzibiliteta za problem zvani BiH, ocenivši da niko ne želi da vidi da je BiH propala i da se održava još samo, kako je rekao, "na infuziji međunarodnog faktora".

Dodik je rekao da se, nakon što BiH, uz sav pritisak međunarodne zajednice, nije uspela da zaživi kao država, postavlja logično pitanje da li je došlo vreme za mirno razdruživanje.

Kada je reč o non-pejperu koji predviđa promenu granica na Balkanu, Dodik je rekao da nije video taj dokument, već samo medijske izveštaje o njemu, niti zna ko je autor, ali da zna da u evropskim prestonicama govore o tim pitanjima.

"Dejtonskim sporazumom smo se razgraničili, granica između Federacije BiH i Republike Srpske je uspostavljena, više od 70 odsto nadležnosti, bitnih za život građana su već u entitetima, zašto onda da se održava iluzija o BiH koju niko u ovom obliku ne želi", smatra Dodik.

On je dodao da, sa druge strane, postoji pitanje Kosova i Metohije i postavio pitanje kako je neko zamislio da tzv. Kosovu dodeli status države, otimajući zemlju od Srbije, a da Republika Srpska, vlasnik svoje teritorije, mora da ostane u BiH.

"Politika dvostrukih standarda na tako malom području, bojim se, ne može biti održiva", ukazao je Dodik.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Hogar

pre 2 godine

Sandžak,Vojvodina i Jug Srbije zajedno sa Kosovom i Albanijom,vjerovatno bi davno bili članice EU da nisu u zajednici sa srbijom

Milan

pre 2 godine

Dodik je jedan običan ublehar. 15 godina vlada u RS, a još nije ni jednu Tvornicu nije otvorio, samo pljačka Srpski narod, a vamo prosi pare od Srbije. Vučić treba da zna da je Milorad Dodik srcem i dušom za Tadića i Djilasa I treba da prestane da ulaže novac u RS dok je Dodik na vlasti.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija