• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

19.05.2021

15:44

DOŠLO VREME DA MILO ODE! DF traži opoziv Đukanovića - Prekršio je Ustav!

Balkan

DOŠLO VREME DA MILO ODE! DF traži opoziv Đukanovića - Prekršio je Ustav!

Podeli vest

Šef poslaničkog kluba DF-a Slaven Radunović najavio je danas da će taj savez tražiti izjašnjenje od Ustavnog suda i pokrenuti opoziv predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića

Radunović je rekao da je Ðukanović prekršio Ustav izjavama vezanim za svoje razgovore sa ministrom spoljnih poslova Ðorđem Radulovićem i njegovim odnosom prema kandidatima za ambasadore.

Ðukanović je danas tokom obraćanja na Cetinju saopštio da oni koji su bili protiv obnove nezavisnosti nemaju moralno pravo da traže saglasnost države Crne Gore da budu njeni predstavnici.

Foto: YoutubePrintscreen/ Portal Analitika

Slaven Radunović


Radunović je kazao da je Ðukanović ovom izjavom prekršio Ustav i osnovna ljudska prava određenih ljudi.

Milo prekršio Ustav

- Misli se na ambasadore i ljude koji 21. maja nisu glasali za nezavisnost Crne Gore. Građani ove države koji su učestvovali na jednom izjašnjavanju, plebiscitu zbog toga kako su se izjasnili ne mogu da obavljaju javnu funkciju u zemlji u kojoj je Milo Ðukanović predsednik i šef režima 30 godina - kazao je Radunović.

On je citirao Ustav Crne Gore u kojem se, između ostalog, kaže "da su svi pred zakonom jednaki bez obzira na bilo kakvu posebnost ili lično svojstvo".

Radunović je rekao da je ovo najeksplicitniji vid kršenja ljudskih prava od kada je uvedeno višestranačje.

- Ovo je vrhunac drskosti koji ne bi smeo da se završi na način da Milo Ðukanović nastavi da obavlja ovu funkciju. Očekujem najozbiljnije reakcije svih institucija u Crnoj Gori, nevladinih organizacija kao i diplomatskog kora - naveo je Radunović, prenele su podgoričke Vijesti.
 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

KRIVOKAPIĆ POKOPAO DPS I MILA! Pitajte vašeg šefa gde je bio devedesetih, a ne nas!
Balkan

KRIVOKAPIĆ POKOPAO DPS I MILA! Pitajte vašeg šefa gde je bio devedesetih, a ne nas!

Premijer Zdravko Krivokapić energično je danas odbacio svaku povezanost aktuelne vlade sa događajima u Srebrenici, a DPS, Mila Ðukanovića i njihove bivše koalicione partnere optužio da pokretanjem tog pitanja u parlamentu danas stvaraju nacionalne podele i pokušavaju da sa sebe speru odgovornost koja nije procesuirana, ali je, kako ističe, jasna

15.05.2021

16:37

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija