• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.05.2021

11:43

HRVATSKA POPUŠTA KORONA MERE! Nošenje maski i dalje obavezno!

Balkan

HRVATSKA POPUŠTA KORONA MERE! Nošenje maski i dalje obavezno!

Podeli vest

Hrvatska od petka, 28. maja popušta epidemiološke mere, pa će na javnim okupljanjima biti dozvoljeno prisustvo više od 100 osoba, otvaraju se zatvoreni delovi ugostiteljskih objekata, čije radno vreme se produžava do 23 sata

Na pogrebima nema više ograničenja broja osoba, ali je i dalje zabranjeno izjavljivanje saučešća.

Do 23 sata će raditi pekare, a do tog vremena radiće kazina i prodavaće se alkoholna pića.

Kako je saopštio šef Štaba za civilnu zaštitu Davor Božinović novinarima, svadbene svečanosti će moći da okupe do 120 zvanica, uz obvezu da dostave obaveštenje o mestu i vremenu održavanja i uz pridržavanje svih preporučenih mera pa i ako su sve prisutne osobe pre više od 14 dana primile drugu dozu vakcine, ili su prebolele covid, ili su bile negativne na test u poslednjih 48 sati.

Foto: AP PHOTO

Ukida se zabrana organizovanja plesnih škola, otvaraju se igraonice i radionice u zatvorenim prostorima.

Zabrana treninga ostaje za školske dvorane, dok se u ostalim prostorima mogu održavati.

Obveza nošenja maski ostaje na snazi.

Božinović je rekao da će najnovije mere važiti do sredina juna, a da će nakon toga sve zaviti od epidemiološke situacije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija