• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink

27.05.2021

15:52

DODIK RASKRINKAO INCKOV BLEF! Evo zašto je visoki predstavnik u BiH PODNEO OSTAVKU!

Balkan

DODIK RASKRINKAO INCKOV BLEF! Evo zašto je visoki predstavnik u BiH PODNEO OSTAVKU!

Podeli vest

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas u Beogradu da je visoki predstavnik u BiH Valentin Incko podneo ostavku, i to nazvao "blefom"

Dodik je na skupu "Izvorni Dejton ili mirni razlaz u BiH" rekao da je Incko to uradio kako bi "omogućio da dođe neko drugi".

- U međunarodnom pravu ne postoji ni priča o zameniku Visokog predstavnika, to je veštački napravljeno, a pogotovo ne o vršiocu dužnosti Visokog predstavnika - rekao je Dodik.

Naveo je da je imao naznake da će se to desiti, i da je zato juče izjavio da "ćemo primati samo onoga ko bude imenovan u skladu sa Aneksom 10".

Foto: Tanjug

Valentin Incko

- To podrazumeva da ga usaglase strane potpisnice Aneksa 10, a to su Srbija, Republika Srpska, Federacija BiH, tada 'Alijina' BiH koja više ne postoji i Hrvatska - dodao je Dodik.

Prema njegovim rečima, samo je (Karl) Bilt imenovan na taj način, a svi ostali predstavnici nemaju međunarodni legitimitet.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Imanade

pre 2 godine

Hvala dragom Bogu, vrijeme je da sad narodi BiH nadju sami resenje za zajednicki zivot i buducnost naroda BiH. Nkon vise decenija rijesi smo se nametnutog protektorata i diktature. Sad je na raedu da i strane sudije odu kako bi se narodi BiH demokratski dogovorili i sami odlucivali o buducnosti te drzave.

BAKIROVI HEJTERI NAPALI SRBIJU ZBOG KAMENA TEMELJCA ZA HE "BUK BIJELA"! Turkovićka i Zvizdić ne mogu da sakriju zavist, premijer Višković objasnio šta ih žulja!
Balkan

BAKIROVI HEJTERI NAPALI SRBIJU ZBOG KAMENA TEMELJCA ZA HE "BUK BIJELA"! Turkovićka i Zvizdić ne mogu da sakriju zavist, premijer Višković objasnio šta ih žulja!

Povodom postavljanja kamena temeljca za hidroelektranu "Buk Bijela" na Drini, nakon zajedničke sednice vlada Republike Srpske i Srbije u Istočnom Sarajevu, reagovali su danas ministarka spoljnih poslova u Savetu ministara BiH Bisera Turković i Denis Zvizdić, prvi zamenik predsedavajućeg ZDP BiH tvrdnjama da Srbija rizikuje ulaskom u ovaj projekat, odnosno da ignoriše Savet ministara BiH

17.05.2021

15:24

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija