• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.06.2021

09:29

KRIVOKAPIĆU VIŠE NIKO NE VERUJE! Vlada Crne Gore izgubila poverenje parlamentarne većine!

Balkan

KRIVOKAPIĆU VIŠE NIKO NE VERUJE! Vlada Crne Gore izgubila poverenje parlamentarne većine!

Podeli vest

Vlada Crne Gore je u krizi, kaže predsednik Građanske alijanse (GA) Boris Raonić, ali ne veruje da bi neko iz partija na vlasti mogao da pokrene pitanje vanrednih izbora jer, kako smatra, interesi parlamentarne većine veći su od međusobnih razlika

- Ovde je jedna istina, a to je da se vlada nalazi u jednoj ozbiljnoj krizi. Ne postoji ozbiljnija situacija za jednu vladu od one koju imamo danas, a to je da se najveći konstituent većine izjasni da nema poverenje u premijera države - rekao je Raonić za podgoričku Novu M tv.

Lideri Demokratskog fronta juče su saopštili da vlada Zdravka Krivokapića nije ispunila očekivanja i da bi premijer trebalo sam da pokrene pitanje poverenja izvršnoj vlasti.

Prema pisanju podgoričkih Vijesti, oni nisu rekli ko će pokrenuti pitanje poverenja vladi u parlamentu zbog nepotpisivanja Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), ali su ponovili da će dalje korake definisati nakon konsultacija unutar saveza “Za budućnost Crne Gore” i partnerima sa kojima imaju većinu u parlamentu.

Foto: InstagramPrintscreen/aleksa.becic

Aleksa Bečić

Iz Demokratske Crne Gore su Vijestima rekli da još nisu dobili poziv na razgovore od DF-a, ali smatraju da pitanje poverenja vladi ne treba pokretati.

Iz GP URA i SNP-a nisu odgovorili na pitanja VijestI.

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić izjavio je juče da premijer treba da odgovori na to da li može da vlada ako nema podršku parlamentarne većine.

- Mi smo saopštili naš stav da zbog politike koju vodi, zbog neispunjenih obećanja koja su data Srpskoj pravoslavnoj crkvi, vlada nije ispunila očekivanje i oni nemaju naše poverenje. Sada je važno da čujemo šta kaže premijer - rekao je Mandić.

Iz vlade takođe nisu odgovorili na pitanja Vijesti da li će premijer inicirati razgovor između čelnika vladajuće koalicije i da li će sam zatražiti glasanje o poverenju vladi, što je jedan od predloga DF-a.

Mandić je ranije ocenio da je odbijanjem da potpiše Temeljni ugovor sa SPC, premijer napravio težak skandal.

Foto: Tanjug

Lider Demokratske narodne partije Milan Knežević smatra da je razgovor čelnika vlađuće koalicije premijera liderima vladajuće koalicije neophodan.

I lider PzP-a, članice vladajuće koalicije, Nebojša Medojević slaže se da je vlada izgubila poverenje većine.

Medojević smatra da je premijer već trebalo da zatraži glasanje o poverenju vlade u parlamentu.

- Nažalost, premijer pokazuje nedostatak elementarne političke odgovornosti i donosi odluke kao da je kralj, a mi svi ostali smo njegovi dvorjani koji treba da se dive njegovoj genijalnosti i da slepo slušaju njegove naredbe - kazao je Medojević.

Foto: Printskrin Youtube/Skupština Crne Gore

Nebojša Medojević

Smatra da je ignorisanje parlamenta nedopustiva politička praksa i ponašanje premijera u parlamentarnim demokratijama i on predstavlja permanentni izvor kriza, ne samo vlade već i parlamenta.

- Nakon obavljenih konsultacija DF će definisati svoj odnos prema ovoj neprihvatljivoj i veoma opasnoj praksi premijera - rekao je Medojević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragi

pre 2 godine

Niko mu ne veruje, a on još vlada?! Kako to? Biće ipak da Krivokapić ima punu podršku svih koalicionih partnera, što znači i Mandića i Kneževića. U protivnom, vlada bi pala u roku od ODMAH.

Milan63

pre 2 godine

Pa, videlo se već po formiranju vlade kakva mu je politika. On je, po meni, vešto podmetnut kao kukavičije jaje i nastavlja tamo gde je stao Milo. Po sistemu copy/paste. Neće se taj lako skloniti. Čak će vladati i bez parlamentarne većine. A za sve ostalo dobiće uputstva iz stranih ambasada.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija