• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/borba.me

12.06.2021

10:43

IZ LUKE BAR NA KRIVOKAPIĆEV SIGNAL IZAŠLA 94 KONTEJNERA! Medojević optužio premijera CG za šverc cigareta!  Kad neko u 62. godini shvati da više voli...

Printskrin Youtube/PZP

Balkan

IZ LUKE BAR NA KRIVOKAPIĆEV SIGNAL IZAŠLA 94 KONTEJNERA! Medojević optužio premijera CG za šverc cigareta! Kad neko u 62. godini shvati da više voli...

Podeli vest

Predsednik Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević poručio je da je premijer Zdravko Krivokapić u 62. godini ušao u šverc cigareta jer, kako on navodi, više od Gospoda i Crkve voli pare

“Nastavljen je šverc cigareta preko Luke Bar i pod upravom Krivokapića. Sredinom maja iz skladišta u Slobodnoj zoni Bar izašla su 94 kontejnera ili 940 tona cigareta i šverceri su uzeli 25 miliona evra čistog profita”, istakao je on.

Medojević je kazao da je pod režimom Đukanovića 100 evra po master kejsu išlo ljudima u vlasti. Najviše, naravno njemu i bratu, ali svoj deo ima i šef ANB-a, direktor policije, direktor Carine, ali i probrani carinici, granični policajci, operativci ANB-a.

“Po tom cenovniku 9,4 miliona evra je otišlo u džepove i ljudima iz ove vlasti. Najviše premijeru, šefu ANB-a i direktoru policije”, precizirao je on i dodao, “pored toga, na ulicama Crne Gore i prva tri meseca 2021, na crno je prodato oko 200 tona cigareta (bez plaćenih akciza i PdV) , gde je zarada švercerima bila 10 miliona evra, a državni budžet je oštećen za 20 miliona evra”.

Medojević je kazao da Krivokapić kaže da neće da komentariše rekla-kazala priče.

Pobegao je sa kontrolnog saslušanja o švercu u Odboru za bezbednost, koji je predsjednik Odbora Milan Knežević zakazao povodom moje inicijative. Zašto je bežao ako nema veze sa švercom? Sjajna prilika da mi saspe u lice istinu i demantuje moje tvrdnje”, ocenjuje on.

Pobegao je, jer zna da je to što ja pričam istina. I tu istinu znaju u ANB-u. Zato je potrčao da, bez mišljenja Odbora za bezbednost, imenuje svoga ortaka u švercu Vukšića za direktora ANB-a.

“Krivokapić, mora da zna da se 94 šlepera cigareta ne može “provući” kroz Crnu Goru, a da nadležne službe ne saznaju sve detalje”, naveo je on i dodao, “Krivokapić je odobrio šverc i naložio šefu ANB-a i direktoru policije da obezbeđuju ovaj transport”.

Dokaze da traži od Katnića

“Ja da sam premijer Crne Gore, pozvao bih specijalnog tužioca i dao mu nalog da odmah procesuira sva lica koja su uključena u šverc cigareta”, naveo je Medojević.

On ističe da premijer treba da vodi zemlju i da bude obavešten o svim važnim dešavanjima u zemlji.

“A Krivokapić od mene traži dokaze. Dokaze treba da traži od Katnića. Po Ustavu i zakonu on goni počinioce krivičnih dela. A od mene treba da tražite saznanja i analize, jer se ja decenijama bavim borbom protiv organizovanog kriminala, dok ste vi ljubili ruke Radmili Vojvodić”, kazao je Medojević i dodao da premijer mora da zna:

1.ime broda kojim dolaze cigareta u Bar

2. Ime agenta koji prihvata tovar na brodu

3. Ime špedicije koja mijenja originalnu dokumentaciju i cigareta nastavljaju put kao druga roba

4. Imena carinika koji dopuštaju da cigarete izlaze iz skladišta u Luci Bar pod lažnom deklaracijom kao druga roba

5. Tačne lokacije 3 magacina u slobodnoj zoni Luke Bar koje je Katnićev tim zaobišao prilikom poslednje inspekcije”.

Foto: Reuters

Premijer CG Zdravko Krivokapić

Spuž, ili Kinšasa

On je kazao da je, nažalost, ovaj premijer u 62. godini ušao u šverc cigareta jer više od Gospoda i Crkve, voli pare.

“Da Krivokapić nije uključen u šverc, ovih 94 kamiona bi bili zaustavijeni, vozači pohapšeni i 940 tona cigareta zaplijenjeno. Organizatori, agenti, korumpirani carinici, policajci i službenici ANB-a bi bili krivično procesuirani i uhapšeni”, precizirao je Medojević.

On je istakao da kako se ništa od toga nije desilo, jasno je da je vrh vlasti pomagao logistički švercerima i da je za tu “uslugu” plaćena uobičajena tarifa koja se decenijama plaćala braći Đukanović, kao i da, niko ne bi rizikovao pad robe vredne 100 miliona evra bez prethodnih garancija vrha vlasti i službi da je put siguran.

“Tragovi ostaju, svedoci su tu (doduše poneki se nađe sa rupom od metka), tragovi novca se teško brišu (posebno kada imate alavu i bahatu porodicu). Premijer, ministar finansija, šef ANB-a i direktor policije su u teškom kriminalu. Da sam ja premijer već bi bili u Spužu. Država treba da se voli i gradi, obnavlja i diže iz pepela posle 30 godina pljačke i otimanja. Ne može, Krivokapiću, da se pljačka. Ja znam da ti je Milo idol, ali ti nisi on. Ti ćeš završiti u Spužu ili Kinšasi, ako ti je lakše”, zaključio je Medojević u svom saopštenju.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DEDA RAKA

pre 2 godine

Premijer nonšalantno nakrivio kapu i ispružio šapu, nije ga briga šta narod priča - on je zadovoljni čiča.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija