• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti

17.06.2021

07:00

IZVEŠTAJ GRAJFOVE KOMISIJE O SREBRENICI POSLEDNJA JE ŠANSA ZA BOŠNJAKE DA NAPRAVE DIL SA SRBIMA! Može li se Sarajevo izdići iz...

Balkan

IZVEŠTAJ GRAJFOVE KOMISIJE O SREBRENICI POSLEDNJA JE ŠANSA ZA BOŠNJAKE DA NAPRAVE DIL SA SRBIMA! Može li se Sarajevo izdići iz...

Podeli vest

Ekspert za bezbednost i politički analitičar Dževad Galijašević uveren je da je Nezavisna međunarodna komisija za Srebrenicu na čelu sa izraelskim naučnikom Gideonom Grajfom obavila veliki i važan posao koji je obavezujuća šansa i za Srbe i za Bošnjake

Fakti presnose njegovu reakciju na izveštaj te komisije:

Mislim da u Izveštaju komisije nije samo riječ o broju ubijenih Srebreničana nego i o načinu njihove pogibije.

Nisu svi Srebreničani ubijeni kao ratni zarobljenici. Mnogi su poginuli u borbi, mnogi u minskim poljima prilikom povlačenja, a neki su ubijeni u međusobnim obračunima, dok su neki poginuli na potpuno drugim mestima.
       
Naročito je za komisiju bilo važno vrijeme smrti jer su neki ginuli puno prije egzodusa Srebreničana u julu 1995.

Na žalost, mnoga sudska veštačenja ostala su nedostupna ozbiljnoj analizi i proveri, jer su obavljena u Tuzli i Visokom.

VRI U CRNOJ GORI! KRIVOKAPIĆ VEĆ SUTRA NEĆE BITI PREMIJER CG?! Đukanović i DPS preuzimaju vlast, ili slede novi izbori! ŠTA GOD DA BUDE, SRBI SU...

Tu je svakako i politička pozadina bitna: uloga Alije Izetbegovića u dogovoru sa Bilom Klintonom i Žakom Širakom... uloga UNPROFORA kojim su upravljali francuski generali Bernar Žanvije i Filip Morion...
       
Pred komisijom je bio zaista težak zadatak, jer ako je u bosanskom ratu Srebrenica predstavljala trijumf zločina, ona je istovremeno bila i trijumf propagande.
       
Ovaj izveštaj doprinosi razbijanju propagandne matrice koja je kreirana na Zapadu i provodi se još uvek haškim presudama.

Izveštaj komisije Vlade Republike Srpske, kojom je predsedavao ugledni izraelski naučnik Gideon Grajf, na najvažnijoj tački pritiska i satanizacije celog srpskog naroda kroz sankcionisanje njihovih političkih i vojnih elita u proteklom ratu, vraća nas najvažnijem pitanju funkcionisanja zajedničke države BiH: dijalogu o svim spornim temama.

Naravno da je sporna tema nametanja krivice u lažnim i netačnim događajima, višestruko uvećavanje žrtava na jednoj strani i obesmišljavanje srpskih žrtava.

BEOGRAD NIKAD BRUTALNIJE UPOZORIO KFOR I NATO NA KIM! Ni ne pomišljajate na to, Srbija, a ni svet, vam to nikad ne bi oprostili!

Zato Bošnjaci u Sarajevu i zapadni mentori i kreatori srpske krivice ovaj izveštaj moraju shvatiti kao poslednju šansu za dijalog o Srebrenici, ali i o drugim temama.

Poznato je da su vođe iz Srebrenice -  predsednik opštine i predsednik SDA Ibran Mustafić, te šef policije u Srebrenici Hakija Meholjić kao i pukovnik 28. divizije iz Srebrenice Huso Salihović - otvoreno govorili i isticali međusobna ubistva, zločine i ubijanje Bošnjaka od strane Nasera Orića i njegovih falangi, te ubistvo prvog komandanta Teritorijalne odbrane Srebrenica Nurifa Rizvanovića i pokušaj ubistva Ibrana Mustafića, a koje je Orić organizovao.

 

OVO SRBI NE SMEJU DA PRIHVATE NI PO KOJU CENU: Paklene namere "vašingtonske močvare", ako im to prođe u pitanju su i Srpska i KiM, ali i Srbija!


Sve te žrtve moraju se klasifikovati i jasno ukazati na elemenat međusobnih ubistava, lažnih podataka i izmišljenih identiteta kako bi dijalog bio na korist zajedničkoj budućnosti dva naroda.
       
Zadnji je čas i ovaj Izveštaj mora biti doprinos dijalogu o otvorenim pitanjima, a ne povod za nove sukobe.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija