• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.06.2021

22:02

ŠTA SADA, LEPOSAVIĆ JE SMENJEN?! KRIVOKAPIĆ VIŠE NEMA VEĆINU, SRBI GA NEĆE, A DIL SA MILOM I DPS NE SME DA PRAVI... Crna Gora ulazi u neviđen haos...

Balkan

ŠTA SADA, LEPOSAVIĆ JE SMENJEN?! KRIVOKAPIĆ VIŠE NEMA VEĆINU, SRBI GA NEĆE, A DIL SA MILOM I DPS NE SME DA PRAVI... Crna Gora ulazi u neviđen haos...

Podeli vest

Ministar pravde Vladimir Leposavić je smenjen, rezolucija o Srebrenici je izglasana... Srbi poruluju da premijer Krivokić više nema njihovu podršku. Istovremeno, Krivokapić ne sme da ulazi u dil sa DPS i Milom Đilanovićem...

Sednica crnogorskog parlamenta završila je zasedanje odlukom o smeni ministra pravde Vladimira Leposavića, usvajanjem rezolucije o zabrani negiranja genocida u Srebrenici i Budžeta za ovu godinu.

Odluke o smeni Leposavića i rezoluciji o Srebrenici donete su većinom glasova, uz podršku najuticajnije opozicione DPS Mila Đukanovića, čiji poslanici su prekinuli višenedeljni bojkot parlamenta.

Svi poslanici DPS su na sednicu došli nešto malo pre glasanja o rezoluciji o Srebrenici i žahtevu za smenu Leposavića.

Opoziv Leposavića tražio je premijer Zdravko Krivokapić zbog ministrove izjave o negiranju navodnog genocida u Srebrenici.

Prethodno je parlament usvojio Budžet za ovu godinu i još neka zakonska akta.

ŠMITU JE BOLJE DA NE DOLAZI U BIH, RASTURIĆE GA SRBI, A POMOĆI ĆE IM I HRVATI! Majstore ostani u Nemačkoj, ne vrede te pare tolikog rizika!

Leposavić je smenjen sa 43 glasa "za", 27 "protiv" i 10 "uzdržanih".

Leposavić je smenjen glasovima opozicije i članice vladajuće većine URA Dritana Abazovića.

Poslanik DF-a Slaven Radunović ocenio je da je tim činom izneverena volja naroda izražena na izborima 30. avgusta, i poručio: „Srećan vam DPS".

Radunović je najavio bojkot rada Skupštine zbog ove odluke dok se ne utvrde naredni koraci tog saveza.

- "Desila se velika prevara glasača od 30. avgusta. Napravljena je neprincipijelna koaliciijna DPS-a i đelova Vlade Crne Gore i zbog toga pozivam ovog momenta sve koji su dobili glasove 30. avgusta građana Crne Gore da se oslobodimo DPS-a i sa njiima ne gradimo Crnu Goru da se u najkraćem roku skupimo i donesemo odluku šta ćemo dalje jer smo svi i dalje živi i zdravi... - rekao je Radunović.

Rekao je i da građani nisu očekivali da će DPS u parlamentu smenjivati ministra aktuelnen vlade.

- Do tada, dok se ne dogovorimo o tome nećemo ulaziti više u plenum. Ako bilo ko ovde ima novu većinu samo izvolite sa njima. Ko hoće sa Frontom može sa nama da se dogovori o svemu. Ovo isto važi i za parlament i za rukovodstvo parlamenta u slučaju da se oglušite o ovo što vam govorimo. Sada resetujemo stanje na nulu i tražimo novi dogovor - rekao je Radunović.

(VIDEO) BRUTALNA PRETNJA PUTINU! NAPRAVIĆEMO NAJMOĆNIJU VOJSKU U EVROPI, AKO... Rusija se sad sigurno trese od straha, a ZAPAD JE U VELIKOM PROBLEMU!

Inače, tokom jučerašnje rasprave o zahtevu Krivokapića za smenu ministra Leposavića u parlamentu su pale teške reči i uvrede.

Premijer je u završnom obraćanju poslanicima poručio da su "politički licemeri, lažovi i da su nemoralni".

Prethodn je tokom jučeraašnje rasprave poslanik DF-a Milan Knežević poručio je Krivokapiću da, kako god se sednica parlamenta završila i kakvo god bude glasanje o opozivu ministra Leposavića, on više neće biti premijer crnogorske vlade.

Amalitičari upozoravaju da je Crna Gora na pragu neviđenog političkog haosa i da bi zemlja mogla da bankrotora. Srbi poručuju da premijer Krivokapić više nema njihovu podršku. Istovremeno, Krivokapić ne sme da ulazi u dil sa DPS i Milom Đilanovićem...

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mikki

pre 2 godine

Krivokapić je prevara veka, Trojanski konj koji je ubačen da donosi odluke koje ni Milo nije želeo. Moraju da mu otkažu podršku i tako ga nateraju da pokaže pravo lice.

VNS

pre 2 godine

Pa zar Informer nije do neba uzdizao Krivokapića....pa šta je sada....zašto ga sada ne hvalite???????

Hag

pre 2 godine

Ne smije sa DPS-om???ha ha ha Uzmite kokice umjesto što lupate iz informera i posmatrajte :) Recite Vučku da je sve otišlo u PM ;) ako smijete :)tzv.srpski svet se svodi na srpsku krošnju :)

Solo

pre 2 godine

To su poslednji trzaji krimi-drzave sa milom i njegovom mafijom i mi kad tad dolazimo da zavedemo red i zakon tim krimi aktivnostima. Milo ce sad pokusati da hapsi sve Srbe koji nece da priznaju genocid i Srbi nemaju drugog izbora nego da se late oruzija a sa tim verovatno nas mekan Vucic bice u nepovoljnom polozaju jer uvek je pricao da ce da zastiti Srpski narod ma gde bijo i sad je to prilika koja ce uskoro da mu se ukaze ako ga Srbi u crnoj gori nateraju na to...bice to vrlo interesantno posmatrati kako ce sve to da se odvija i ako dodje do puskaranja sa crnogorskom armijom koja broji 2000 ljudi...a moguce je da im se pridruze albanska sa istoka i hrvatska sa zapada. Bice to jedan ineresantan mec cetvoro armija na crnogorskoj zemlji koje posle toga nece vise biti...jer svako ce da uzme po deo zemlje i milo ce da se svedae na albanskom delu verovatno...

Rade R

pre 2 godine

On pokazao svoje pravo lice već pri formiranju vlade! Samo zavisi ko je želeo to da vidi ili nije želeo! Sve je bilo jasno od samog starta! "Nema vere u Turčina"!

VRI U CRNOJ GORI! KRIVOKAPIĆ VEĆ SUTRA NEĆE BITI PREMIJER CG?! Đukanović i DPS preuzimaju vlast, ili slede novi izbori! ŠTA GOD DA BUDE, SRBI SU...
Balkan

VRI U CRNOJ GORI! KRIVOKAPIĆ VEĆ SUTRA NEĆE BITI PREMIJER CG?! Đukanović i DPS preuzimaju vlast, ili slede novi izbori! ŠTA GOD DA BUDE, SRBI SU...

Crna Gora bi koliko sutra mogla da ostane bez vlade. Ukoliko "vladajuća opozicija" oličena u Frontu, ne popusti i radi "viših ciljeva" odustane od rušenja kabineta Zdravka Krivokapića, izvesno je da se na vlast vraćaju DPS i Milo Đukanović, ili (da li i u boljem svenariju) slede novi izbori. Šta gopd da se desi čini se da je raskol u "prosrpskoj opciji" definitivan i da se ni na koji način više ne može ispeglati

16.06.2021

19:54

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59