• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.06.2021

08:00

KRIVOKAPIĆ PADA 23. JUNA?! SNP POZVALA LIDERE PARLAMENTARNE VEĆINE NA SASTANAK! Abazović novi premijer?! Da li je ovo i definitivni kraj vlade koja je Srbe okrivila za genocid?!

Balkan

KRIVOKAPIĆ PADA 23. JUNA?! SNP POZVALA LIDERE PARLAMENTARNE VEĆINE NA SASTANAK! Abazović novi premijer?! Da li je ovo i definitivni kraj vlade koja je Srbe okrivila za genocid?!

Podeli vest

Predsednik Socijalističke narodne partije Crne Gore (SNP) Vladimir Joković inicirao je sa predsednikom Demos-a Miodragom Lekićem sastanak lidera parlamentarne većine, koji će biti održan u četvrtak, 23. juna

To je saopšteno nakon sednice Glavnog odbora SNP-a, prenosi RTCG.

Joković je izrazio uverenje da će na sastanku svi shvatiti ozbiljnost političke situacije i u tom cilju uložiti maksimalne napore da se nađe najbolje rešenje u interesu građana koji su s pravom opterećeni aktuelnom situacijom u državi.

Podsetimo, Demokratski Front je jasno poručio da za njih Zdravko Krivokapić više nije premijer.

Frontovci navode da je premijeru Krivokapiću najlakše da dodatno ugrozi i ovo malo krhke stabilnosti između delova parlamentarne većine i izvršne vlasti, kao i da po svemu što je dosad uradio, odnosno nije uradio, ne zaslužuje da više bude premijer.

Jedan od lidera DF Milan Knežević istile da je politika Zdravka Krivokapića šizofrenam posebno prema Srbiji, Republici Srpskoj i Rusiji.

On (Krivokapić), navodi Knežević, poziva građane Srbije i Republike Srpske da dođu na more, iako su ih par dana pre toga proglasili za genocidne stvarajući osnove da se ukine Republika Srpska.

- Potpuno jedna šizofrena situacija koja je dodatno ugrozila i našu turističku sezonu, a da ne govorim o tome da je naš premijer nekih mesec i po dana ranije, u razgovoru sa ministrom Lavrovom kada je zatražio 300.000 vakcina, dva sata nakon toga uveo nove sankcije Rusiji", rekao je Knežević.

Ocenio je da su svi oni koji mogu da pomognu crnogorsku privredu kroz turističku sezonu u ovom trenutku zbunjeni i da je teško da mogu da razumeju situaciju da neko može da ih poziva na odmor, a istovremeno ih proglašava za genocidan narod.

E, BLAGO NAMA! HRVATSKI VOJNICI STIGLI NA KOSOVO DA ČUVAJU SRPSKU SVETINJU VISOKI DEČANI? Majstori, ako i kamen pofali...

Naglasio je da donošenje rezolucije o Srebrenici i smena ministra Leposavića nije mogla da se spreči i da su upozoravali Krivokapića da se time ulazi u duboku institucionalnu krizu.

- U ovom trenutku, osim krize u vladi, koja je evidentna i očigledna već mesecima, sada imamo i krizu u parlamentu, jer je Demokratski front nakon tog izglasavanja napustio Skupštinu Crne Gore i potpuno je pitanje zbog čega je ovako krhka parlamentarna većina otpočela antisrpsku politiku i to na način da se sukobljava sa onima koji su pobijedili na izborima 30. avgusta - kazao je Knežević.

Foto: Reuters/Fotoilustracija

Ocenio je da su ovakvoj situaciji u Crnoj Gori doprinele NATO ambasade i da mu se čini da je rezolucija najmanje pisana u Crnoj Gori.

Predsednik crnogorskog Pokreta za promene (PzP) Nebojša Medojević bio je još brutalniji. On je pozvao premijera Zdravka Krivokapića da, kako je rekao, "spasi svoju porodicu, crkvu, narod i državu" i odmah podnese ostavku.

Medojević je rekao da je Krivokapić doveo zemlju u stanje haosa i ocenio da će ga, kako je naveo, "istorija upamtiti kao lažova i izdajnika".

SRBIJA JE ODAVNO NA BRANIKU! MOSKVA JASNA NEĆEMO TO DOZVOLITI NI PO KOJU CENU! Oko ovog nema razgovora, "banditi" neće proći!

S druge strane, Predsednik Skupštine i lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić u više navrata ponovio je da premijer Zdravko Krivokapić ne treba da podnese ostavku i da ima punu podršku Demokrata.

Demokrate ističu da je Krivokapić bio nosilac liste "Za budućnost Crne Gore" koja je ostvarila 27 mandata.

- Predvodio je listu i vodio kampanju, a nije imao nijednog svog čoveka u prvih 30 na listi. Tada, u izbornoj kampanji, nisam čuo ovakve reči na račun  Krivokapića od dela onih koji su sa njim činili koaliciju - naveo je Bečić.

Da li će Krivokapić biti smenjen ponajviše zavisi od URA i Dritana Abazovića, koji se u nekim krugovima, pa čak i u Frontu, pominje kao novi premijer Crne Gore.

Foto: Beta

Istina, URA nema niti jednog razloga da menja politiku koju je do sada sprovodio Zdravko Krivokapić, ali potanje je da li Abazoviž može da odoli iskušenju i da odbije mesto premijera.

DODIKOVO NAREĐENJE, SRBI U DIPLOMATIJI BIH DA SLUŠAJU ISKLJUČIVO NAREĐENJA IZ SRPSKE! Šta sada, Banjaluka povukla brutalan potez!

Kako god bilo, kriza u kojoj se našla vladajuća koalicija u Crnoj Gori ide na vodenicu Milu Đukanoviću i DPS, koji kao zapete puške čekaju da preuzmu kormilo Crne Gore i točak istorija vrate ponovo unazad.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milenko

pre 2 godine

Krivokapić podseća na Čedu Jovanovića, kada je u problemu, priča tako da ga ne možeš uhvatiti ni za glavu ni za rep, zapitam se da li je normalan.

Abe

pre 2 godine

Abazović? Pa to je "sjaši kurta da uzjaši mutra"

Srba

pre 2 godine

Krivokapic i cela vlada su bili zatočenici Abazovica i radili su ono sto je on naredjivao i ucenjivao sa samo 3 poslanika. Ako on bude premijer onda je sa Srbima u potpunosti gotovo. On je Srbe vec prevario a sada ce mu prva stvar biti da im oduzme sve sto podseca na Srpsko. DF vise nece imati pravo bilo koga da krivi za izdaju Srba i Srbije osim samog sebe, posto bi oni licno uništili sve srpsko pristajanje da Abazovic bude premijer.

Baki

pre 2 godine

Ako vam šiptar bude predsednik vlade onda je to za Srbe piśi kući propalo !!!!! Znači nema povlačenja deklaracije o Srebrenici , povlačenje priznavanja neke nezavisnosti Kosova i zakovn o pravoslavnim manaatirima , crkvama i zemljištu . Gospodo Srbi skupite više redove u jednu stranku i razvalite izmišljene crnogorce , šiptare i ustaše .

Milan63

pre 2 godine

Krivokapić je izjavio da ne odustaje i da neće podneti ostavku. Činjenica je da je izgubio parlamentarnu podršku većine od 41 poslanika, a posebno liste na čijem je čelu bio, pa se postavlja logično pitanje, ako u CG važe pravila parlamentarne demokratije, čiju većinsku podršku premijer ima. Bečićevi i Abazovićevi poslanici mu obezbeđuju samo 14 glasova, a ako računa na DPS, onda je u grdnom problemu jer time anulira izbornu volju građana. Rekao bih da je izlaz ili u rekonstrukciji Vlade sa novim premijerom ili u novim izborima. Tako to rade u Evropi, pa će valjda i u Crnoj Gori. Sve drugo vodi ne u reforme, već u nove podele i sukobe. No, vlast je čudo i kada se neko dočepa fotelje, ne želi da se iz nje makne po bilo koju cenu. Čini mi se da bi premijeru najbolje bilo da ništa lično ne shvati, da se sam povuče i kao profesor nastavi da piše svoje radove i knjige gde je mnogo uspešniji nego na političkoj funkciji na kojoj se nalazi. Ali, očigledno je da on to neće. Dakle, kriza se nastavlja.

Goran

pre 2 godine

Smatram da je velika sramota za nas da se pridruzimo sankcijama protiv Belorusije, prijateljske zemlje , koja je to pokazala i u najtezim trenutcima, a i dan danas je na nasoj strani. Prijatelje treba uvazavati i podrzavati, a Zapad ne preza ni od cega protiv svih koji nisu sa njima u istom kosu. Ostavimo se ideja Zapada i vodimo svoju politiku u interesu naseg naroda.

Zoki

pre 2 godine

E Srbi uzmite se u pamet ili Srbin premijer ili novi izbori. Zar šiptarčić sa kombi strankom da vam bude premijer. Ako se to desi ne javljate se snalazite se samii kako

Diki

pre 2 godine

Ne vidim zasto bi pala ova Vlada? Pa nije Zdravko glasao za Rezoluciju? Zar niste vidjelo da su tri poslanika SNP iz Fronta bila uzdrzana? Po cemu je kriv Krivokapic? Zar ta ista Rezolucija doduse ne sa striktnim oznacenjem " genocid" nije usvojena i u Srbiji 2010 godine?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija