• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

23.06.2021

08:36

PODLA PROVOKACIJA HRVATSKOG ŠEFA DIPLOMATIJE! Srbija mora da prizna genocid u Srebrenici ako hoće u EU!

Beta

Balkan

PODLA PROVOKACIJA HRVATSKOG ŠEFA DIPLOMATIJE! Srbija mora da prizna genocid u Srebrenici ako hoće u EU!

Podeli vest

Hrvatski ministar spoljnih poslova Gordan Grlić Radman izjavio u Luksemburgu da Srbija mora da ispuni još jedan uslov da bi bila primljena u EU

Grlić Radman je naime rekao u utorak da Srbija na svom putu prema EU treba da pokaže suštinski i održiv napredak u temeljnim područjima i da pokaže volju za ispunjavanje svih potrebnih kriterijuma.

"Od Srbije se traže jasni odgovori, pre svega suštinski i održiv napredak u temeljnim područjima", rekao je on i dodao da bi Srbija trebalo da pokaže političku volju za ispunjavanje svih onih kriterijuma i reformi kao i posvećenost evropskim integracijama.

"U tom smislu gledamo na područje vladavine prava, pitanje nestalih osoba, prava žrtava rata, procesuiranje ratnih zločina, saradnju s međunarodnim krivičnim sudom, priznavanje genocida u Srebrenici, jačanje dobrosusedskih odnosa kako s članicama EU tako i onima izvan EU", rekao je Grlić Radman, prenosi hrvatski portal Index.hr.

Podsetimo, u uorak su se na marginama sastanka Veća za opšte poslove EU u Luksembourgu održale dve međuvladine konferencije o pristupanju sa Srbijom i Crnom Gorom, ali bez otvaranja ili zatvaranja ijednog poglavlja.

Te političke međuvladine konferencije o pristupanju nova su pojava, koja ranije nije postojala, a predviđene su novom metodologijom pregovora o proširenju EU.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
laki

pre 2 godine

Kad Hrvati kazu, oni koji su napravili dva puta genocid nad Srbima u dvadesetom veku, kazu da Srbija treba da p rizna genocid u Srebrenici ako hoce u EU, pokazuje koliko su neozbiljni i oni a i EU kad je primila osvedocene genocidase u svoje krilo. Sacuvaj nas boze gladi, kuge i Croata.

Goran

pre 2 godine

Konacno smo shvatili da nikada necemo u taj eu i hvala vam na tome.Nije nama mesto tamo gde nas prisiljavaju da nesta priznamo sta ne postoji i to je genocid u srebrenici

milena

pre 2 godine

Mi potomci žrtava iz Gradiške i Jasenovca neizostavno tražimo da se Hrvatska osudi za genocid.

milankukic

pre 2 godine

a dali je tražio od Hrvatske da prizna genocid u Jasenovcu-jadovnom i-t-d-ne a što nekaže odakle su mu koreni

Amater

pre 2 godine

KAKVA TRAGEDIJA EU PRIMILI HRVATSKU DOKAZANI GENOCIDNI NAROD I TO NAD TRI NARODA JEVREJIMA,ROMIMA I SRBIMA...MISLIM DA PORED TAKVIH SRBIJI NIJE MESTO U EVROPSKOJ UNIJI.

Maki

pre 2 godine

Nije normalno koliko hrvatska ima glupih politicara.

milan lala

pre 2 godine

Srbija nema nameru da menja svoju slobodu, nezavisnost i neutralitet za poltronstvo u EU . Clanstvo u EU forsira vlast ali ne narod i narod ce se na kraju pitati na referendumu . Ovaj pateticni lik umislio da oni mogu Srbiju ucenjivati hahahaha. Vidimo kako su se oni usrecili clanstvom u EU , zemlja im opustela mladi beze i krvatske sve sto je bilo vredno kupili su stranci . A u turizmu jad i beda penzioneri iz Nemacke kojima je 1 Euro tezi od tone hahaha. Srbija slobodna i nezavisna , daleko bogatija nego sto ce Hrvatska ikada biti .

Dijana

pre 2 godine

Kada ti smradu priznaš vaš" Genocid nad Srbima" i muslimani/mudžahedini/ svoj"Genocid nad Srbima u Bosni...smradovi lažljivi

KAKO KOSOVO MOŽE DA POSTANE DRŽAVA, A REPUBLIKA SRPSKA MORA DA OSTANE ENTITET?! Vulin žestoko odgovorio Radmanu!
Politika

KAKO KOSOVO MOŽE DA POSTANE DRŽAVA, A REPUBLIKA SRPSKA MORA DA OSTANE ENTITET?! Vulin žestoko odgovorio Radmanu!

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas povodom izjave šefa hrvatske diplomatije Gordana Grlića Radmana koji je pozvao pet članica EU da priznaju tzv. Kosovo, a istovremeno rekao da je protiv promena granica na Balkanu, da nema te nauke koja može da odgovori zašto bi takozvano Kosovo moglo da postane država, a Republika Srpska mora da ostane entitet

17.06.2021

12:31

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija