• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnjik

24.06.2021

10:30

DODIK BEZ MILOSTI RAZMONTIRAO BAKIRA! Alijin mali ne uspeva da sprovede amanet pokojnog babe, DEBAKL TEK SLEDI...

Balkan

DODIK BEZ MILOSTI RAZMONTIRAO BAKIRA! Alijin mali ne uspeva da sprovede amanet pokojnog babe, DEBAKL TEK SLEDI...

Podeli vest

Predsednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da obraćanje lidera SDA Bakira Izetbegovića na stranačkom skupu „nije ništa novo i ništa drugo do divljanje političkog gubitnika koji ne uspeva da sprovede amanet pokojnog babe i BiH učini islamskom državom“

„Sve što je izgovorio na račun druga dva naroda i njihove političke predstavnike u BiH samo su nijanse te teze koja je prisutna u njegovom obraćanju od početka do kraja. Bilo bi previše naivno oceniti da su ton i kvalifikacije u Izetbegovićevom govoru posledica činjenica da SDA gubi uticaj u bošnjačkom telu i da na ovako radikalan način želi da ih homogenizuje“, rekao je Dodik, upitan da prokomentariše Izetbegovićevo obraćanje na jučerašnjoj sednici Glavnog odbora SDA, prenosi RTRS.

Dodik je naveo da je važno podsetiti na činjenicu da je Bakir Izetbegović, i kada je SDA najbolje stajala, sanjao islamsku državu umotanu u kvazi građanske ideje čime je potvrđivao da Srbi i Hrvati imaju razloga da ostanu budni dok su u ovakvoj državnoj zajednici, posebno ako Izetbegović sa stranačkog skupa negira da je BiH sastavljena od tri naroda što u Ustavu BiH jasno piše.

„Što se tiče SNSD-a, čiji sam predsednik, mogu da kažem da se mi nikada nećemo umoriti od insistiranja na poštovanju izvornog Dejtonskog sporazuma i da nećemo povući ponudu o pregovorima sa FBiH o budućnosti BiH. Pregovori jesu završeni u Dejtonu, kako kaže Izetbegović, ali ti pregovori su stvorili BiH koju ne vidimo danas, a na koju je Republika Srpska stavila potpis. Ovu BiH, koju nam podvaljuje Izetbegović, nismo potpisali u Dejtonu“, istakao je Dodik.

On je poručio da uprkos okupaciji od Ustavnog suda i CIK-a BiH koju sebi prisvaja i sam Izetbegović i uprkos razumevanju dela međunarodne zajednice za politiku plača koju Bošnjaci neguju od 1996, SNSD neće odustati od borbe za prava Republike Srpske i srpskog naroda onako kako im to prema Dejtonskog mirovnom sporazumu pripada, vrlo jedinstveno i odlučno, bez razlika među najvišim političkim predstavnicima iz SNSD-a.o

„Naša taktika nije smaranje Bošnjaka i BiH, kako kaže Izetbegović, to je upravo ono što SDA radi od 1992. do danas. To su Bošnjaci konačno prepoznali, kaznili Izetbegovića koji danas svoju retrogradnu politiku prema svom narodu pokušava da pripiše drugima. Debakl te politike tek će da usledi, jer naš narod zna reći 'što se grbavo rodi, vreme ne ispravi'“, rekao je Dodik, koji je srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH.

On je ocenio i da je Izetbegovićevo obraćanje obilovalo i velikom količinom laži koje je nemoguće demantovati u jednoj izjavi.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Milorad Dodik

Preživećemo i nadživećemo i Izetbegovića mlađeg i SDA

„Izdvojio bih samo neke. Laž je da FBiH živi bolje od Republike Srpske. Svi pokazatelji dostupni javnosti govore da to nije tačno, iako je npr. sva diplomatska mreža smeštena samo u Sarajevu i po tom osnovu i Sarajevo i FBiH ubiraju značajan novac. Takođe, NATO nije održao vežbu u BiH, kako podmuklo podvaljuje Izetbegović, vežbu su imale Vojska SAD i Oružane snage BiH, a sličnu vežbu će Oružane snage BiH na jesen održati sa Vojskom Srbije. NATO integracioni proces nije nastavljen, kako opet lažno sugeriše Izetbegović. O putu u NATO pitaće se Republika Srpska, a ako ko sumnja u ovo što govorim neka ujutru pokuša da donese odluku bez nas. I konačno, ko je Bakir Izetbegović da drži lekcije ne samo Srbima u Republici Srpskoj već celom srpskom nacionalnom korpusu“, naveo je Dodik.

On je istakao da je istina da Izetbegović voli da se tako junači na stranačkom skupu, ali ako to izađe van prostorije u kojoj on izigrava heroja, to je već druga stvar.

„Mi kao narod nismo uzmicali ni pred Austrougarima, ni pred nacistima, preživeli smo ustaški genocid, zločine pod komandom Izetbegovićevog oca. Preživećemo mi i nadživeti i Izetbegovića mlađeg i SDA. Nećemo ga pitati kako treba da živimo i kako treba da organizujemo državu u kojoj hoćemo da živimo. Mi smo kroz istoriju pokazali ne samo da znamo da se borimo za državu, već i kako da tu državu ispunimo kvalitetnim sadržajima od kojih mnogi danas pripadaju svetskoj naučnoj i kulturnoj baštini“, istakao je lider SNSD-a.

Podsetimo, Glavni odbor SDA optužio je Srbiju za „učestale uzurpatorske atake na resurse BiH“ i pozvao na uvođenje sankcija predsedniku SNSD Miloradu Dodiku zbog „secesionističkih pretnji“. Od Visokog predstavnika u BiH zatražili su da ukine odluke u RS „o odlikovanju osobama osuđenim za ratne zločine“, kao i da nametne Zakon o zabrani negiranja genocida.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba!
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba!

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija