• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

25.06.2021

10:20

BEČIĆ OD SRBIJE TRAŽI DA IZRUČI MAROVIĆA! Predsednik CG skupštine još jednom napao Beograd, izneo niz optužbi, a jedna stvar ga najviše žulja...

beta/Igor Šljivančanin

Balkan

BEČIĆ OD SRBIJE TRAŽI DA IZRUČI MAROVIĆA! Predsednik CG skupštine još jednom napao Beograd, izneo niz optužbi, a jedna stvar ga najviše žulja...

Podeli vest

Predsednik Skupštine Crne Gore i Demokrata Aleksa Bečić ponovo je sinoć izneo niz optužbi na račun zvaničnog Begrada za stanje u toj državi nakon usvajanja nove rezolucije o Srebrenici i opoziva ministra pravde Vladimira Leposavića, te pozvao vlasti u Srbiji da izruče, kako je rekao, osuđenog šefa budvanske kriminalne grupe Svetozara Marovića

"Oni koji sad kažu da nekim od nas treba zabraniti ulazak u prijateljsku i bratsku Srbiju, neka oni samo dozvole gospodinu Maroviću da se vrati tamo gde treba da se vrati i ne brinu o nama... Neka oni omoguće ostvarenje vladavine prava i da se Marović vrati direktno u Spuž", rekao je Bečić u intervjuu za TV Vijesti.

Vlastima u Srbiji zamera što, kako kaže, sebe nazivaju patriotama, a njega proglašavaju izdajnikom. Kao primer je naveo to što je Srpska lista učestvovala na izborima na Kosovu, ušla u kosovsku vladu, parlament, polagala zakletvu na kosovskom ustavu i slušala himnu Kosova.

"Oni hoće da sačuvaju za sebe otvorena svaka međunarodna vrata. Srbija uvodi sankcije Belorusiji. Ne možete to pročitati u medijima i tabloidima, a nas hoće da uvuku u sukob sa međunarodnom zajednicom i da bi možda olakšali povratak nekima na vlast. To im se neće dozvoliti", naveo je Bečić, koji podržava aktuelnu vladu na čelu sa premijerom Zdravkom Krivokapićem i protivi se novim izborima.

Tvrdi da se na preminulog mitropolita Amfilohija danas pozivaju oni kojima on, kako je rekao, nije dozvoljavao da dođu u Crnu Goru, oni koje nije pozivao da budu "zajedno sa nama" na litijama, ili oni koje je "duhovno sahranjivao", i o njima izgovarao najteže reči.

Foto: beta/Igor Šljivančanin

Predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić

Za reakcije iz Srbije na pomenutu rezoluciju, Bečić je rekao da se tu radi o "produkovanju veštačkih tenzija da bi se sakrila istina".

Tvrdi da usvojena rezolucija o Srebrenici "na daleko bolji način štiti interes srpskog naroda nego slični akti koje je donosila Skupština Srbije." Na pitanje da pojasni svoju izjavu da je DF "poslušnik centra moći" van Crne Gore, Bečić je kazao da lideri Fronta "ne skrivaju" na koju se državu to odnosi.

"Oni su na Badnji dan, kad svi pravoslavni vernici unose badnjak u svoj dom, išli u Beograd i unosili badnjak u Kabinet predsednika Srbije...", rekao je Bečić.

Uveren je, kaže, da unutar Demokratskog fronta postoje pojedinci koji vide politiku različito od lidera tog političkog saveza i ne slažu se sa, kako je rekao, "brutalnom kampanjom" koja se ovih dana vodila protiv njega, premijera Krivokapića i drugih predstavnika vlasti

Rekao je i da se trenutno u bojkotu parlamenta nalaze "one političke snage koje rade na polarizaciji društva (DPS i DF)". "Oni koji su znali u jednom danu da kažu za mene da sam četnik, drugi da sam izdajnik Srba, jedni da sam ruski, drugi da sam britanski igrač, američki čovek...", naveo je, između ostalog Bečić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Luka

pre 2 godine

Nije jasno zašto Srbija smatra da je neko napao, samo traži da se njen državljanin izruči, kako bi izdržavao zatvorsku kaznu.

Veselin

pre 2 godine

Slusaj Becicu ja sagradjanin Niksica. Gnjido ne potkraj drugima saradnju sa DPSom kada si ti sa njima glasao rezoluciju o genocidu i batali se tačke 3 jer niko nece citati tačke nego naslov. A Srbija treba zabraniti ulazak za 55 poslanika i za Krivokapica i Radulovica ministra.Da se zna da su svi izdajnici. A Becic se uvukao Krivokapicu i tajno se sastaje sa Milom. Dokazi da nije istina izdajnice naroda koji ti dade glas. Jos se upisuje Kosovskim institucija sramoto polazi sve sto prica prije izbora. A srećemo se u prostorijama stranke i sve cu ti ovo u lice reci.

Maganik

pre 2 godine

Odlazi sa krivim. Neće niko za njih glasati.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija