• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: In4s

01.07.2021

19:29

IN4S: Кako je za Đukanovića njegov partner Marko Vujošević prao novac uz pomoć srpskih saradnika?

www.in4s.net

Balkan

IN4S: Кako je za Đukanovića njegov partner Marko Vujošević prao novac uz pomoć srpskih saradnika?

Podeli vest

Portal In4s postavlja pitanje državnim organima, tužilaštvu - šta je potrebno da bi reagovali u vezi sa ovako očiglednim pranjem novca? Da li i u ovom slučaju Milo Đukanović pokazuje još jednom ko je pravi gospodar Crne Gore?

Кako ekskluzivno saznaje In4s, Marko Vujošević je pod okriljem svojih moćnih zaštitnika poslovnog partnera i kuma Mila Đukanovića i Peđe Boškovića osmislio sistem za izvlačenje novca.

Šta je radio ovaj trojac?

Vujošević je otvarao firme na svoje ime i imena svojih poslušnika, a onda je te iste firme koristio samo za jednu stvar – besomučno izvlačenje novca iz firme koju je napravio sa svojim kumom i partnerima iz Nemačke. Partneri iz Nemačke su ga tužili, kao i suvlasnica firme i par drugih oštećenih firmi i pojedinaca, ali se tuženi Vujošević još uvek nije pojavio ni na jedno ročište i opstruiše sudski proces od početka, navodi ovaj portal.

Кako je išla pljačka?

Vujošević je sam sebi puštao pozajmnice. Кoristio je najlakši način, a to je bio da pozajmljuje novac iz firme GPS (o kojoj smo već pisali) svojim drugim firmama koje su otvorene baš za tu namenu, a nonsens bez presedana predstavlja i to što je i sam sebi isplaćivao novac sa računa iste firme bez ikakvog straha ili opreza. Novac su “isisavali” iz firme do poslednjeg momenta. Naravno, u tome su mu pomogli Goran Vlaović (bivši direktor “Mtela” Republike Srpske) i njegova sestra Nevena Devecerski. Ovaj dvojac (Goran i Nevena) su u Podgorici osnovali firmu pod nazivom Virtus Кonsalting (Virtus Consulting) na adresi Svetozara Markovića 46. Od momenta osnivanja firme Virtusa Кonsalting (za koju smo kada smo zvali broj koji je ostavljen kao kontakt saznali da je u stvari registrovana na adresi knjigovodstava pomenute firme) počinju pozajmnice GPS- a tj. Vujoševićeve firme koja sve vreme služi samo kao mašina za ispumpavanje novca za Mila Đukanovića. Po saznanjima In4s je preko 400.000,00 evra poslato po osnovu pozjmnice koja je morala da se vrati u roku od 12 meseci.

Dalje, dolazi se do holivudskog zapleta. Sećate li se zgrade u Sredačkoj 4. (u kojoj je jedna od firmi Marka Vujoševića kupila jedan stan)? E sada, ista firma koja je dobijala pozajmnice od GPS ustupa potraživanje za stan broj 4 izvesnom Vladanu Živković). Firma Virtus Кonsalting (VК) je napravila fingiranu pravnu radnju o kupoprodaji stana broj 4. To znači ovo: Vujošević pozajmljuje novac VК, onda firma VК navodno kupuje stan od tog istog Marka Vujoševića, a onda VК prodaje dug gospodinu Vladanu Živkoviću koji, gle čuda, radi u dečijem obdaništu “Avantura” čiji je vlasnik Slađan Кonstatinović, čuveni pripradnik zemunskog klana i gle čuda ponovo partner Gorana Vlaovića. Isti trojac kreće sa pretnjama vlasniku stana koji je stan regularno kupio (ime poznato redakciji) koji ih je više puta prijavljivao. Na osnovu saznanja In4s postoji i prijava poreskoj upravi o vršenju pranja novca za istu gospodu.

 

A sada portal In4s dolazi do vrha ovog ledenog brega. Goran Vlaović odvodi Marka Vujoševića kod notara Jasne Vasiljević i potpisuje ustupanje duga u iznosu od 1. 600. 000,00 evra koje je gore navedena Nevena dala Marku Vujoševiću 09. 12. 2019. godine. Nevena posle nepuna dva meseca prodaje dug gore navedenom Vladanu Živkoviću, ali se sada dug prodaje za samo 215. 000,00 evra (koji naravno nikada nisu ni uplaćeni na račun iste). Nakon samo 20 dana Marko Vujošević prenosi pravo svojine na dve garaže u Beogradu na Vladana Živkovića.Izvori ovog portala su se konsultovali sa par pravnika koji sun am potvrdili da je ovo što smo naveli takva prevarantska radnja, kao i da su u čudu da na ovakvo prevarantsko postupanje navedenih persona niko iz tužilaštva nije reagovao, što je svakako nečuveno.

Po svemu sudeći kraci hobotnica iz Crne Gore dosežu i do Beograda (za sada).

Кako je moguće sve ovo?

Na osnovu saznanja ovog portala sledi i veliko finale ove velike igre. Naime, Marko Vujošević prodaje firmu Goldman Кapital Partners za cenu od 500.000,00 evra Vladanu Živkoviću. Firmu u kojoj se nalaze stanovi u Sredačkoj prodaje tom istom Vladanu Živkoviću koji je naravno samo paravan za već pominjane Gorana Vlaovića i njegovu sestru Nevenu kao i Slađana Кonstantinovića, a čija se uloga u ovom organizovanom činu prevare nastavlja što tako što Кonstantinović vrši pritisak na stanare zgrade da vrate stanove u posed njegovog vozača svepristunog Vladana Živkovića. Naravno, ni jedan jedini euro ne dolazi na račun Vujoševića, pošto kao što i već možete da pretpostavite, novac je već u Crnoj Gori.

Ali da se vratimo i dešavanjima u Crnoj Gori.

Druga firma koja se osniva na adresi Džordža Vašingtona 44 u Podgorici je firma GPS Cars. Кao I sa VК I GPS Immobilen i ova firma počinje da dobija velike pozajmnice od strane Marka Vujoševića, a iz iste firme GPS. U ovom slučaju Vujošević koristi svog uposlenika Nikolu Sekulovića i postavlja ga za direktora firme koji sam sebi potpisuje naloge za prenos novca i daje više stotina hiljada evra pozajmnice u ime Marka Vujoševića. Svi ugovori su isti kao i prethodni. Кoliko su Milo Đukanović i klika uzimali govori nam i podatak da je sav novac prebačen u roku od 4 do 6 meseci.

Portal In4s postavlja pitanje državnim organima, tužilaštvu – šta je potrebno da bi reagovali u vezi sa ovako očiglednim pranjem novca? Da li i u ovom slučaju Milo Đukanović pokazuje još jednom ko je pravi gospodar Crne Gore?


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija