• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

02.07.2021

08:49

Milanović besan zbog Orbanovog oglasa, Srbiji postavio ultimatum: ILI BRISEL, ILI MOSKVA!

Balkan

Milanović besan zbog Orbanovog oglasa, Srbiji postavio ultimatum: ILI BRISEL, ILI MOSKVA!

Podeli vest

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović je, povodom oglasa mađarskog premijera Viktora Orbana u hrvatskim medijima u kojem poziva EU da primi Srbiju, izjavio da Srbija treba da ispuni uslove za ulazak u Uniju i da odluči da li je za EU ili Moskvu

"Srbija treba da ispuniti uslove, treba da odluče jesu li za EU ili su u Moskvi. Nemam ništa protiv Moskve, ali trebaš odlučiti Brisel ili Moskva, a to sadašnja vlast u Srbiji teško apsolvira i tu će trebati da bude jasna", rekao je Milanović, objavila je njegova pres-služba.

On je dodao da je "stvarno bizarno da premijer jedne male države objavljuje takve manifeste".

Vlada mađarskog premijera Viktora Orbana platila je u zagrebačkom Večernjem listu oglas pod naslovom "O budućnosti Evropske unije" sa sedam predloga, među kojima je i stav zvanične Budimpešte da Srbiju treba primiti u EU, što je izazvalo burna reagovanja u hrvatskoj javnosti, a Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da Hrvatska ne deli stav Mađarske.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milankukic

pre 2 godine

taj gospodin prema potrbi cas je partizan cas ustasa a ustvari on je savremeni JANICAR

mihail

pre 2 godine

Projekat EU je isti kao i projekat kralja Aleksandra drzava SHS u kome je unistena Velika Srbija da bi se na njenoj teritoriji napravila Velika Hrvatska .Teza da zapadni balkan treba primiti u kompletu i to BEZ DRZAVNIH GRANICA JASNO NAZNACENIH isti je projekat drzave SHS Ja sam Srbin i nikada necu glasati za ulazak u EU .Meni drzava sa hrvatima i nemcima ne treba.

Milan

pre 2 godine

Ovaj Milanovic samo stekce protiv Srbije drugo nista i nezna samo se presvlaci sad je ustasa ,a domalo partizan.

Spasko

pre 2 godine

vatikansko pedofilska hrvatska je primljena u EU bez glasanja i bez odobrenja gradjana EU a to znaci da je paveliceva nacisticka hrvatska ilegalno postala clanica EU i da je prekrsen zakon i interesi gradjana EU , prema tome hrvatksa mora de leti iz EU a EU mora da dogovara za organizirani klriminal jer EU je kriminalna privatna lepoldijanska robovlasnicka kolonijalana rimskosolomonska organizacija . Neko ce u Brizelu morati da odgovara za organizirani kriminal evropske kancelarije i sve ce to da morati plate gradjanim Srbije i EU .

Pera

pre 2 godine

ahahah .. ustaska je tuga evropskih razmera .. hahhahah

Aki

pre 2 godine

Aman hrvati izaberite nekog stigodisnjaka bice pametnje i bolje za vas od ovih jadnika.

Miki

pre 2 godine

Jadan je "Brisel" kad ga ovaj i ovakav predstavlja!

nekonebitan

pre 2 godine

"Srbija treba da ispuniti uslove, treba da odluče jesu li za EU ili su u Moskvi. Nemam ništa protiv Moskve, ali trebaš odlučiti Brisel ili Moskva, a to sadašnja vlast u Srbiji teško apsolvira i tu će trebati da bude jasna", rekao je Milanović, objavila je njegova pres-služba. - Koja je to ludost. U demokratskom svetu nema ucena niti teranja na izbor, dobar covek moze sa svima, rdja ni sam sa sobom.

cardak 75

pre 2 godine

MOSKVA I PEKING !A BRISEL CE ZVATI I DAVATI GRATIS ALI NAS SRBE VISE LAZI NE INTERESUJU!

Bungi

pre 2 godine

Mali si Milanoviću i ti i "lijepa tvoja" da nekoga ucjenjujete.Previše sitni a duše vam još sitnije.

Primus

pre 2 godine

IQ ovog sirotog čoveka je manji od protozoine fekalije..

dera

pre 2 godine

hrvati se ne pitaju nizasta , ni za dorucak ne znaju sta ce jesti dok im ne kazu gazde od napolje , tako da ova izjava ovog politickog pajaca je ili nalog od gazda ili njegova glupost , sto nebi bilo nista cudno , takav je , ne moze bolje ni da hoce .

Drakula

pre 2 godine

To nije eu,to bre arapska unija,a of konjusari tripuju da su u drustvu,ne veruju nu vise ni njegova seljanija kurvatska idu te konobarisu i peru klonje po njeemackoj ko pravi balegari,tradicionalno skupljanje izmeta avabskih,kakvo dno

Pop

pre 2 godine

Не разумем овог типа, какав услов тражи и ко је он да условљава Србију. Ми имамо право да се дружимо са ким хоћемо па и са њима није Србији у интересу да вређа и блати суседе и остале државе иако неке нас не миришу али ипак ћемо економски да ојачамо да ће ти исти ипак променити мишљење. Кад си јак у сваком смислу не могу ти ништа.

Maja

pre 2 godine

Srbima ne treba ulazak u EU niti jezive Agende UN. Porobljavanje po instrukcijama Agendi pod izgovorom da stite narod od prehlade.

Nena

pre 2 godine

Otkad je Mađarska mala država? Da nije možda manja od Hrvatske? I na osnovu čega Hrvatska sebi daje za pravo da uslovljava Srbiju na EU putu? Šta je ona to ispunila kad je ulazila u EU? Inače, EU se ne može nikako porediti sa Kraljevinom SHS. To je u stvari Četvrti Rajh. Samo mnogi to neće da shvate.

Kole

pre 2 godine

Ne znam u čije ime ti pričaš, ko tebi dozvoljava prava da ti Srbiju ucenjuješ, znajući da si sva prava Srbima u Hrvatskoj uskratio, šta misliš kada bi Hrvatima se uskratila ista prava u Srbiji, kada bi bili građani drugog reda, kao što su u Hrvatskoj, vi se još bavite ratom, koji je odavno završen, umesto da se baviš da što manje mladih Hevata napustaju svoju zemlju, ti se baviš uređenjem druge države i njenih prijatelja, Srbija i Rusija imaju neraskidive veze i to niko ne može da raskine, čak ni političari. Sve zemlje sveta koje nisu učestvovali u bombardovannu Srbije su dobronamerne i prijateljski, a one koje su nanele veliko zlo Srbiji, nikada to neće biti. I dan danas narod u Srbiji oseća posledice od bombardovanja zemlje. Narod umire od raka, infarkta, mladi ljudi su sterilni. Tako da je ovaj narod napaćen. Vreme je da prestanemo sa huškanjem naroda, nego treba da vlada pomirenje naroda, bivše Jugoslavije.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija