• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug/makfax

09.07.2021

11:20

BUGARSKI SPOT SA OHRIDOM RAZBESNEO MAKEDONCE! Skoplju pukao film, traže da se Sofija odmah izjasni! /VIDEO/

Printskrin Youtube

Balkan

BUGARSKI SPOT SA OHRIDOM RAZBESNEO MAKEDONCE! Skoplju pukao film, traže da se Sofija odmah izjasni! /VIDEO/

Podeli vest

Ministarstvo spoljnih poslova Severne Makedonije osudilo je danas predizborne spotove objavljene u Bugarskoj, koji, kako se ističe, izražavaju teritorijalne pretenzije i jednostrane osećaje pripadnosti i prisvajanja Severne Makedonije

U saopštenju se navodi da objavljivanje predizbornih spotova u kojima su izražene teritorijalne pretenzije i jednostrani osećaj pripadnosti i prisvajanja druge susedne zemlje, "nije u duhu prijateljstva i poštovanja evropskih vrednosti kojima smo toliko zajedno posvećeni", prenosi agencija MIA.

Dodaje se i da se sve to dešava u trenutku napora za jačanje dijaloga i povećanje poverenja, a sve u funkciji poboljšanja dobrosusedskih odnosa.

"Očekujemo da će se zvanični predstavnici Republike Bugarske distancirati i osuditi takve postupke jednog od potencijalnih političkih učesnika u najvišem domu Bugarske", navodi se u reagovanju ministarstva.

Predizborni video stranke VMRO-BND bivšeg bugarskog ministra odbrane Krasimira Karakačanova sadrži snimke iz Ohrida, koji sugerišu da će stranka braniti "bugarstvo" sve do Ohrida.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Prvoslav ćirilica ua latinic

pre 2 godine

тако вам и треба "македонци" кад више волите да будете бугари него срби (јужна покрајина).

deda Raša

pre 2 godine

Dosta je i prošlo od 1968.godine. Tada su pokušali isto, ali ih Tito sprečio. Ko će ih sada spašavati ne znam. Loše se Makedoncima piše. Tražite onog Džemperkovskog, on mora znati izlaz iz svega ovoga. On je učestvovao u razbijanju JUGE.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija