• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/novosti

10.07.2021

11:13

KRIVOKAPIĆ POKUŠAO DA PREVARI SRPSKU CRKVU?! Poslao izmenjenu verziju Temeljnog ugovora, SPC neće staviti potpis na taj dokument!

Printskrin Youtube

Balkan

KRIVOKAPIĆ POKUŠAO DA PREVARI SRPSKU CRKVU?! Poslao izmenjenu verziju Temeljnog ugovora, SPC neće staviti potpis na taj dokument!

Podeli vest

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić poslao je mitropolitu Joanikiju i patrijarhu Porfiriju predlog novog Temeljnog ugovora, koji je neprihvatljiv za SPC, piše Borba

Krivokapić je izmenio tekst ugovora koji je bio usaglašen sa SPC i sada je ponudio na potpisivanje novu verziju koja je potpuno neprihvatljiva za Srpsku pravoslavnu crkvu koja ne želi da stavi potpis na taj dokument.

Prema informacijama iz Vlade, Krivokapić nije nikoga iz Crkve konsultovao za svoju verziju Temeljnog ugovora i sada je potpuno jasno da je još jednom izigrao poverenje SPC.

Verzija koju nudi Krivokapić SPC je gora verzija od dokumenta koji je potpisan sa Svetom stolicom.

Podsetimo da je Krivokapić do sada najavljivao potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC posle Vaskrsa, kasnije je govorio da neki stavovi ugovora nisu usklađeni sa Ustavom Crne Gore, a onda je krajem maja otišao za Beograd kako bi u Patrijaršiji potpisao taj dokument. Međutim, u Patrijaršiji je napravio skandal i prevario je patrijarha Porfirija i tadašnjeg vladiku Joanikija i odbio je da potpiše dogovoreni i usaglašeni Temeljni ugovor sa SPC.

Nakon što je sve to uradio, sada je poslao svoju verziju Temeljnog ugovora, koju Srpska pravoslavna crkva nema nameru da potpiše jer je ona diskriminatorska po samu Crkvu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragi

pre 2 godine

Da li neko u SPC zna, ko je doveo Zdravka Krivokapića na vlast i ko je nakon izbora grlio i ljubio Krivokapića, govoreći "blago meni"? Mislim da je vreme da se ova igra prekine, pre nego što nekome iz Mitropolije Crnogorsko-Primorske padne na pamet da tu nepoznatu osobu proglase za sveca.

Komentator

pre 2 godine

Vi se nećete smiriti dok u CG ne poteče krv. Toliko mešanje crkve u politiku, i to zbog materijalnog, a ne duhovnog, ne postoji nigde u normalnom svetu.

Crnogorac

pre 2 godine

Lako je riješit. Srpska crkva Srbiji. Crnogorska crkva Crnoj Gori.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija