• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/rtrs/klix

23.07.2021

12:11

OVO JE POSLEDNJI EKSER U MRTVAČKI KOVČEG BiH! DODIK ŽESTOKO ODBACIO INCKOVU ODLUKU: GENOCID SE NIJE DESIO, prisiljeni smo da krenemo u disoluciju! /VIDEO/

Balkan

OVO JE POSLEDNJI EKSER U MRTVAČKI KOVČEG BiH! DODIK ŽESTOKO ODBACIO INCKOVU ODLUKU: GENOCID SE NIJE DESIO, prisiljeni smo da krenemo u disoluciju! /VIDEO/

Podeli vest

Odluka kojom je Valentin Incko, odlazeći visoki predstavnik u BiH, nametnuo dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca, pokazuje da je on tipični srbomrzac i odmah kažem da Srpska to odbacuje - rekao je danas Milorad Dodik srpski član Predsedništva BiH na konferenciji za novinare u Banjaluci

"On nema pravo na to, ovo je pravno neutemeljena odluka, Republika Srpska ovo odbacuje. Ovo nije odluka kojom se ide napred. Nije mu trebalo da sa ovakvom odlukom odlazi", kazao je Dodik.

"RS to odbacuje, genocid se nije desio, Srbi nikad ne smeju to da prihvate. Ovo je zadnji ekser u mrtvački kovčeg BiH", izjavio je Dodik.

Kazao je kako će ova odluka posejati mnogo zla.

"BiH ovako ne može da funkcioniše, RS treba instiucionalno da odgovori. Zakazaćemo sednicu Narodne skupštine RS. Prisiljeni smo da krenemo u proces disolucije", izjavio je.

 

 

On kaže kako u BiH nema dijaloga, sve se pokušava da silom nametne.

"Kao čovek koji predvodi RS ja to ne smem da prihvatim. Genocid se nije desio", ponovio je.

Dodik je kazao da Incko nema podršku većine u veću za implementaciju, a Incka je nekoliko puta nazvao spodobom.

A, da genocida u Srebrenici nije bilo dokazala je i Nezavisna međunarodna komisija na čelu sa Gideonom Grajfom, čije ćemo izveštaj u celosti objaviti u štampanom izdanju Informera u ponedeljak 26. jula. Više informacija o tome OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragi

pre 2 godine

Ovo nema veze sa Inckom. Ovo je rukopis Njemačke, a Incko je samo izvršilac. Ima li nam spasa? Mislim, nama Srbima iz Republike Srpske. Teško. Potrebno nam je jedinstvo i sloga, a to je nemoguće. Kao i u Srbiji. Bojim se da ćemo doživjeti sudbinu Srba iz Hrvatske.

Baća

pre 2 godine

Ima spasa. Srbi su se uvek borili za slobodu koju im niko nikada nije poklonio. Incko je nebitan. To je običan zaoadni činovnik koji izvršava prĺjave poslove. Sve zavisi od jedinstva Srba i toga da li su spremni da brane sebe i svoju slobodu. Dodik je lider i umeće da nađe pravi odgovor. Očigledno je da Bošnjaci žele da vladaju Bosnom. To je odavno jedna propala tvorevina.

Hui

pre 2 godine

Xaxaxaxaxaa....dai gari,koji si ti moron,xaxaxaxaaxax

root

pre 2 godine

Sta si ti ba na stend baj? Ta ces ti ratnice? Hajde da vidimo tu silu kojom se dicis, dodji u Bosnu, da vidis druze kako ces bjezati po principu "bjezite noge posra vas guzica"!

Baća

pre 2 godine

A šta si ti ba? Neka mudžahedinčina? Ne lupetaj. Srpsku će braniti Srbi. Ako treba i Srbija. Neće više biti nikakve Oluje. Tu je i Rusija. Igrate se vatrom, Bošnjaci! Umesto da se mirite sa komšijama, vi bi da ih zajašete. Pa, neće moći.

Stripi

pre 2 godine

Ovaj zločinac i Srbomrzac Incko nikada neće doživjeti da mi Srbi iz R. Srpske ovo prihvatimo !!! NIKADA !!! NIKADA SE GENOCID NIJE NI DESIO, mamicu mu jebem !!! A ti brate Mile odmah nas Srbe i R. Srpsku izdvajaj iz propale i trule BiH !!! Nije vazna cijena !! Ako hoce turci rat, imati ce ga ponovo !!! Ratovali smo 90 tih, pa moze i sada. Ali necemo biti niciji robovi !! Mile, odmah izdvajaj R. Srpsku. Odmah brate !!!

Zagor

pre 2 godine

Ostvarila se noćna mora Mile Ronhila! Državni zakon provodi policijska agencija na nivou Države/SIPA,koja ne hebe entitetske i kantonalne policijske strukture. Sad ćemo da vidimo da li će Mile da nastavi priču pa da se skriva ko miš,Mladić i dr.Dabić i strepi od momaka sa crnim kapuljacama sa oznakama državne specijalne policije,ili će promjeniti ploču i svirati drugu pjesmu.Poznavsjuçi tog seoskog varalicu,promjenit će priču za 100%. S druge strane,Komisija koju je on oformio i platio za izvještaj o Srebrenici kakav jeste,ne predstavlja ama bas nista u odnosu na pravosnazne sudske presude medjunarodnog suda,a očekujem da sad i Bošnjaci i Hrvati oforme "svoje" komisije,nadju "Experte" ubace par Jevreja i predstave to kao " vjerodostojan" izvještaj.Onda će i Bošnjaci i Hrvati i Srbi imati svoje izvještaje u odnosu na pramoçne presude medjunaridnog suda oformljena od SB UN-a! A "disolucija"....cirkus....pa hajde Mile kreni sa "d8soluc8jom"...u roku od 24h but ćeš zajedno za svojim drugovima Dislociran iz BiH negdje na Jug Srbije ili ako budete imali sreće,da vam Vučko nadje smještaj bliže centralnoj srbiji! ha ha ha

Baća

pre 2 godine

Zagorec, ajde ne lupetaj i ne kiti se tuđim perjem. Koja, bre, SIPA? Hoćete ponovo rat? Uzmi jednu pivu i smiri živce, braćala. Treba još dugo živeti, a ne umirati za Bakira i Sabiju.

zoran

pre 2 godine

Dodik je među prvima rekao da je bio genocid, priznao odluke Haškog suda i ispljuvao Karadžića i Mladića...kad je postao tajkun, onda je promenio priču. Eto, neka krene u disoluciju i rat.

Normalac

pre 2 godine

Zašto i kako smete da objavljujete ove ratnohuškačke komentare?

Normalac

pre 2 godine

Dodik, pre 10ak god: "Bio je genocid". Dodik, 2021: "Nije bio je genocid". Odrastao si, još si i ozbiljan i odgovoran političar, odluči se.

Mitrofan Fustić Morija iz Kara

pre 2 godine

За крст часни и слободу златну.

Pera

pre 2 godine

Srbija da krene sa hapsenjem onih koji lazno potvrdjuju genocid. Vreme je Vucicu da uspravis glavu i da prestanes sa demagogijom.

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59