• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/kilx.ba

23.07.2021

12:40

BAKIR ČESTITAO INCKU! Izetbegović jedva dočekao, na kvarno pljunuo po svim Srbima koji ne priznaju genocid u Srebrenici!

Tanjug

Balkan

BAKIR ČESTITAO INCKU! Izetbegović jedva dočekao, na kvarno pljunuo po svim Srbima koji ne priznaju genocid u Srebrenici!

Podeli vest

Povodom odluke Valentina Incka, odlazećeg visokog predstavnka u BiH, da nametne dopune o Krivičnom zakonu Bosne i Hercegovine, kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida oglasio se predsednik SDA Bakir Izetbegović

Izetbegović je čestitao Incku na odluci da nametne odredbe Krivičnog zakona BiH kojima se zabranjuje negiranje genocida.

"To je ljudska i civilizacijska odluka u korist, na prvom mestu, porodica žrtava genocida", kazao je Izetbegović.

Dodao je da je ovom odlukom Visoki predstavnik pomogao građanima Bosne i Hercegovine.

"Učvrstio je autoritet svog naslednika, skinuo je hipoteku genocida sa vrata časnijem delu srpskog naroda, i sa dignitetom završio svoj mandat u BiH", zaključuje predsednik SDA.

Valentin Incko je danas, osam dana pre odlaska s funkcije upotrebio tzv. bonska ovlašćenja i nametnuo izmene Krivičnog zakona BiH, kojima se zabranuje negiranje genocida. Kazna za kršenje tog zakona je od šest mjeseci do pet godina.

A, da genocida u Srebrenici nije bilo dokazala je i Nezavisna međunarodna komisija na čelu sa Gideonom Grajfom, čije ćemo izveštaj u celosti objaviti u štampanom izdanju Informera u ponedeljak 26. jula. Više informacija o tome OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Baća

pre 2 godine

Bakir je klasični antisrpski šovinista, čovek koji živi od mržnje prema svemu što je srpsko, kao i babo mu, sa ciljem da od BiH napravi unitarnu i islamsku državu. Priča o građanskoj Bosni je priča za naivne. Srbi treba da se spreme za odbranu Srpske. Vidi se po svemu.

PIRGOS

pre 2 godine

ЕВО, ја знам по међунарономн праву шта је ГЕНОЦИД, то су моји преци причали мени као сведоци геноцида од Бугара, Немаца. Неки други Срби од Мађара, Хрвата и Муслимана. Нове генерација Срба, ма где били, знају и осетили су прави геноцид кроз сву своју историју, до дан данас. Има аутошовиниста много, поготово у дијаспори. Нека уживају у богатству, моћи, путовањима и нека нам не продају демократију и соле памет са даљине, јер више нису Срби. Свака част појединцима, добровољцима и онима који уче своју децу српски језик и православљу. Мене тиште "Срби" , не наши непријатељи. Србија је као водопад, стално пада али никада неће пропасти. Никада...

OVO JE POSLEDNJI EKSER U MRTVAČKI KOVČEG BiH! DODIK ŽESTOKO ODBACIO INCKOVU ODLUKU: GENOCID SE NIJE DESIO, prisiljeni smo da krenemo u disoluciju! /VIDEO/
Balkan

OVO JE POSLEDNJI EKSER U MRTVAČKI KOVČEG BiH! DODIK ŽESTOKO ODBACIO INCKOVU ODLUKU: GENOCID SE NIJE DESIO, prisiljeni smo da krenemo u disoluciju! /VIDEO/

Odluka kojom je Valentin Incko, odlazeći visoki predstavnik u BiH, nametnuo dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca, pokazuje da je on tipični srbomrzac i odmah kažem da Srpska to odbacuje - rekao je danas Milorad Dodik srpski član Predsedništva BiH na konferenciji za novinare u Banjaluci

23.07.2021

12:11

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija