• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ATV

30.07.2021

13:21

ODGOVOR NA SAMOVOLJU VALENTINA INCKA! Počela posebna sednica Skupštine Republike Srpske

Narodna skupština Republike Srpske

Balkan

ODGOVOR NA SAMOVOLJU VALENTINA INCKA! Počela posebna sednica Skupštine Republike Srpske

Podeli vest

U Banjaluci je počela posebna sednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj bi po hitnom postupku trebalo da budu razmatrani predlozi zakona o dopuni Krivičnog zakonika Republike Srpske i o neprimenjivanju odluke visokog predstavnika.

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da će sednica trajati dok se ne apsolvira dnevni red, nakon čega će poslanici glasati.

Sednici prisustvuju srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Republike Srpske Radovan Višković, te predsednici političkih stranaka.

Oba zakonska rešenja predložili su klubovi poslanika SNSD, SDS, PDP, DEMOS, SP, DNS, US, SPS, NPS i poslaničke grupe NDP.

Vlada Republike Srpske utvrdila je da su Predlog zakona o dopuni Krivičnog zakonika Republike Srpske i Predlog zakona o neprimenjivanju odluke visokog predstavnika kojom se donosi Zakon o dopuni Krivičnog zakona BiH usaglašeni sa Ustavom, pravnim sistemom i Pravilima za izradu zakona i drugih propisa Srpske.

Vlada je na jučerašnjoj posebnoj sednici utvrdila da se ovi zakonski predlozi mogu uputiti u dalju procedure.

Foto: Narodna skupština Republike Srpske

Sednica je zatvorena za javnost

Na nedavnom sastanku lidera svih parlamentarnih stranaka sa sedištem u Srpskoj dogovoreno je da sednica parlamenta bude održana u petak i da tada donesu dva zakonska rešenja.

Odlučeno je i da srpski predstavnici od utorka, 27. jula, neće učestvovati u radu na nivou institucija BiH.

Odlazeći visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, koji je nadavno podnio ostavku, nametnuo je dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava "negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca".

Posebna sednica Narodne skupštine zatvorena je za javnost. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija