• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

30.07.2021

16:10

NOVE RIGOROZNE MERE U CRNOJ GORI! Ako planirate letovanje, evo koja pravila stupaju na snagu od 20. avgusta!

Balkan

NOVE RIGOROZNE MERE U CRNOJ GORI! Ako planirate letovanje, evo koja pravila stupaju na snagu od 20. avgusta!

Podeli vest

Vlada Crne Gore je usvojila nove mere protiv virusa korona koje će važiti od danas do 20. avgusta

Ulazak u unutrašnjost ugostiteljskih objekata, kao i noćne klubove i diskoteke, omogućava se samo uz najmanje jedan od sledeća četiri dokaza iz Nacionalne digitalne kovid potvrde:

- da je osoba u celosti vakcinisana, ili je primila prvu dozu

- da poseduje negativan PCR test na kovid 19, koji nije stariji od 72 sata

- dokaz da je osoba prebolela kovid

- dokaz o negativnom brzom antigenskom testu, koji nije stariji od 48 sati

- Jedan od ovih uslova moraju da poseduju svi zaposleni u ugostiteljstvu - rekao je direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore Igor Galić.

Vlasnici objekata u obavezi su da odrede lice koje će kontrolisati posedovanja dokaza o vakcinaciji ili negativnim testovima.

Za maloletnike se ne zahteva da ne ispunjavaju nijedan od navedenih uslova, osim pri ulasku u diskoteke ili noćne klubove.

Foto: Marko Đoković

 

Pod istim uslovima dozvoljava se prisustvo sportskim manifestacijama na otvorenom i zatvorenom. Masovna okupljanja i festivali koji ne mogu da se kontrolišu na ograničenom prostoru putem Nacionalne kovid potvrde, odlažu se do 20. avgusta.

- To su događaji poput Bokeške noći, karnevala i slično - kazao je Galić.

O crnogorskoj Nacionalnoj kovid potvrdi

Svi građani koji su dosad dobili potvrde o vakcinaciji, nezavisno da li je u pitanju jedna ili dve doze, te potvrde mogu i dalje da koriste, i one su validne za ulazak u ugostiteljske objekte, noćne klubove, sportske objekte...

- Građani koji se ubuduće budu vakcinisali, ili radili test, dobiće nacionalnu kovid potvrdu koja se izdaje na vakcinalnom punktu ili kod izabranog lekara -kazao je Aleksandar Sekulić iz Ministarstva zdravlja.

Sekulić je najavio da će, tokom dana ili do ponedeljka, preuzimanje digitalne potvrde biti omogućeno i preko sajta eZdravlje.

- Na taj način ćemo skratiti put građanima, da neće morati da idu u zdravstvene ustanove, već će potvrdu moći da preuzmu onlajn - istakao je Sekulić.

Sve ključne mere u borbi protiv virusa korona, koje su i od ekonomskog značaja, od sada donosiće Vlada Crne Gore, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare Instituta za javno zdravlje (IJZ) i Ministarstva zdravlja.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija