• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

30.07.2021

21:45

INCKO JE SIN NACISTIČKE SEKRETARICE! Visoki predstavnik se ponašao kao DRUMSKI RAZBOJNIK, ako velike sile ne žele krv na Balkanu, zakon se MORA POVUĆI!

Reuters

Balkan

INCKO JE SIN NACISTIČKE SEKRETARICE! Visoki predstavnik se ponašao kao DRUMSKI RAZBOJNIK, ako velike sile ne žele krv na Balkanu, zakon se MORA POVUĆI!

Podeli vest

Gost TV Pink Nenad Stevandić, predsednik Ujedinjene Srpske, izjavio je da je Incko nasuo benzin na nešto što je već tinjalo, a podsetio je da zakon koji je donet nije ksenofoban i odnosi se na sve narode

- Pokušano je da se genocid usmeri sa jedne opštine na jedan narod - izjavio je Stevandić za Pink. Bitno je, kaže, da je u toku hajka na RS i srpski korpus, pa je jedna od glavnih meta i Srbija.

Ističe da RS poštuje žrtve i osuđuje svaki zločin. Kaže da Srbi nisu primitivci, da su dolazili da odaju počast žrtvama, a da s druge strane niko nije odao počast žrtvama u Bratuncu.

Foto: printscreen/ TV Pink

Nenad Stevandić

- Počela je haranga da smo primitivci. Ono što smo doneli zakonom, mi obaramo Inckovu odluku zato što je u suprotnosti sa ustavom BiH, ali i ustavom RS - kaže Stevandić za Pink.

Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost, pojašnjava da je Incko sin nacističke sekretarice, a da je cela ova priča adresirana na Srbe. Incko je, kaže, nastavio putem koji je OHR već išao.

- Kada se analizira 40 rezolicija Saveta bezbednosti, ni u jednoj Incko nije dobio ova ovlašćenja, ovo su ovlašćenja drumskog razbojnika. Incko nije brinuo ni o jednom problemu iz realnog života BiH. Incko je hteo da sruši mir i ovaj put pozvao se na odredbu zaključka bonske konferencije iz 97. godine - kaže Galijašević za Pink.

Foto: printscreen/ TV Pink

Dževad Galijašević

Odluke i mere, kaže, nisu zakoni.

Nebojša Krstić, marketinški stručnjak, kaže da priča o Kosovu samo na prvi pogled nema veze sa ovom temom, ali veza i te kako postoji. Kaže dqa u Sarajevu može da se negira holokaust, a da niko neće ni trepnuti. Može se negirati svaki genocid, ali ako se dovede u sumnju priča o genocidu u Srebrenici - sledi zatvor.

- Uloga visokog predstavnika sigurno nije da podele učini još dublji. Incko je najduže bio na svom položaju, a par dana pred odlazak učinio je nešto da rasplamsa situaciju - kaže marketinški stručnjak.

Podseća da s jedne strane imamo stvaranje "Otvorenog Balkana", a s druge međunarodni predstavnik simbolički predstavlja zatvoreni Balkan.

Ocenjuje da je priča o genocidu u Srebrenici - marketinška prevara. Ova priča ponižava stvarne žrtve holokausta, genocida i bosanske žrtve kojima se trguje.

- Onaj ko je smislio ovu priču, učinio je zlo svima koji žive u Bosni i stavio katanac na bravu koja vodi u budućnost - kaže marketinški stručnjak.

Foto: printscreen/ TV Pink

Nebojša Krstić

Ovaj zakon je rasni narod - usmeren protiv jednog naroda, kaže Nenad Stevandić.

Podseća da stotine Srebrenica ne bi stalo u jedan Jasenovac. Inckova odluka krši zakone BiH, ali i međunarodne zakone.

- Način na koji mi nastupamo podrazumeva da smo za saradnju, ali da ne damo na sebe. Sve procese je ubrzala činjenica da Srbija napreduje, a mislim da Bošnjaci nisu ovo smislili, već neka druga ruka upravlja. Žao mi je što je današnja sednica bila zatvorena za javnost jer je bila poezija demokratije! Nije bilo nijedne ružne reči i slažemo se da, svako ko poziva na nasilje, mora biti osuđen! Za to se zalažemo, ali se ne slažemo da se ne sme citirati sudija Nijambe i da se zbog toga ide u zatvor. Ne može da se citira Gideon Grajf! Kakvi su to zakoni i ludaci koji bi nauku da svedu na to da sopstveno mišljenje ne može da postoji - kaže Stevandić za TV Pink, dodajući da RS treba podršku Srbije da istraje, mada će Srbiji zbog toga možda sutra biti teže nego njima.

Stručnjak za bezbednost kaže da je ova odluka pripremljena pre tri meseca, a da je čekao političku podršku od Vašingtona, Londona i Brisela. Inckov zakon propisuje način na koji se odnosite prema genocidu i matrica se mora prihvatiti - ovo, kaže Galijašević, stvara pravnu nesigurnost.

Kaže da je Vučić jedini političar koji je na desetinu puta ponovio da se zalaže za saradnju Srbije i BiH, te ističe da je jedna od tema sa Erdoganom, iako o tome nije bilo priče u medijima, sigurno bila Inckova odluka.

- Ključno je pitanje da li EU i SAD zaista žele da puštaju krv na Balkanu ili ne. Ako ne žele, zakon će sigurno biti povučen - kaže Galijašević.

Cilj je, između ostalog, sprečiti dijalog Srba i Bošnjaka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kosovojesrpsko

pre 2 godine

Incko je sizofreni paranoicni zlotvor i srbomrzac. Covek umislio da je BiH austrijska kolonija, samo jos da otvori logor za Srbe koji negiraju laziran genocid pa da ode u istoriju kao najgori evropljanin. Srbi se nikad nece pokoriti potomcima onih koji su nas satirali i klali, dzaba im zakoni, Bog cuva svoj narod. Mi mozemo bez evrope i njihove demonkratije, a oni, mogu li oni ziveti bez savesti, duse i morala.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija