• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ATV

31.07.2021

15:18

"ŠMIT SE LAŽNO PREDSTAVLJA KAO VISOKI PREDSTAVNIK, ON TO NIJE" Dodik: Treba imati pojačanu sumnju i neprihvatanje takvog lika

Balkan

"ŠMIT SE LAŽNO PREDSTAVLJA KAO VISOKI PREDSTAVNIK, ON TO NIJE" Dodik: Treba imati pojačanu sumnju i neprihvatanje takvog lika

Podeli vest

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik istakao je da se Kristijan Šmit lažno predstavlja kao visoki predstavnik, jer on to nije.

"Ono što Šmit ovde promoviše kao svoju agendu apsolutno nije u nadležnosti visokog predstavnika, što govori o tome da samo treba imati pojačanu sumnju i neprihvatanje takvog lika.

Vidim da se Kristijan Šmit rasipa nekim optimizimom i pokušava da nametne agendu koju samo on ima o sebi. Ono što Šmit najavljuje to nije bila uloga visokog predstavnika u BiH ni u prošlosti", istakao je Dodik u intervjuu za beogradske "Večernje novosti" koji će biti objavljen sutra.

Dodik je upitao kakve veze ima visoki predstavnika sa pitanjem Izbornog zakona ili da se bavi pitanjima načina odlučivanjima ili ustavnim pozicijama.

"To su gluposti, čak ni Pedi Ešdaun nije ulazio u to, pa sad dolazi Šmit da nam nakon toliko vremena ulazi u to. Šmit nema nikakve veze sa evropskim putem BiH. Evropski put je uvek bio vlasništvo domaćih političkih snaga. Oni ignorišu ozbiljne napretke ovde koji su urađeni i stalno sve drže problematičnim, jer ako kaže da je stanje dobro onda je besmisleno da postoji", naglasio je Dodik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
HAG

pre 2 godine

Sigurno ćeš i ti lažno biti smijenjen sa svih funkcija i lažno ležati u zatvoru za lažno djelo za koje te terete...he he he

dolic

pre 2 godine

GOSPODINE MILORADE ZABORAVIO SI ENGLESKU I AMERIKU PORED NEMACKE I AUSTRIJE

Rokii

pre 2 godine

Sad će sankcije tičeš naravno samo izmaket i ostavit narod u bedi fujj.

zoran

pre 2 godine

Dodik, profesionalni Srbin i tajkun ... prvi priznao genocid i Hag, sada opet laže i petlja i gura druge ispred sebe..sram ga bilo..misli da je mangup.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija