• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

04.08.2021

15:14

Dodik: BiH NEMOGUĆA ZEMLJA! Za Balkan je najbolji miran razlaz

Balkan

Dodik: BiH NEMOGUĆA ZEMLJA! Za Balkan je najbolji miran razlaz

Podeli vest

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je Bosna i Hercegovina "nemoguća zemlja" koja je nametnuta da bi se osporavao identitet Srba

Dodik je to kazao na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu, a odgovarajući na pitanje novinara da li očekuje bezrezervnu podršku Srbije za sve odluke Srpske, pa i po pitanju sve češćih najava nezavosnosti Republike Srpske.

- BiH je nemoguća jer nije želja svih u BiH, a da sam u pravu govori i prica o visokim predstavnicima, BiH nikada nije bila želja svih, niti mi imamo koncenzus oko toga - kazao je Dodik.

Dodao je da Bošnjaci ništa nisu učinili da naprave neku ozbiljnu ponudu, a da je u BiH i 26 godina nakon rata na delu opsežna intervencija međunarodne zajednice.

 

Foto: Tanjug

Milorad Dodik



- Sve te intervencije su išle na teret prava Republike Srpske, u Ustavu nema suda, tužilaštva, sve su nametnuli visoki predstavnici - kazao je.

Ističe da je jedinstvo političkih predstavnika Srba u BiH usmereno na očuvanje i poštovanje ustavnih i Dejtonom garantovanih prava.

- Patološka priča Sarajeva da želi da upravlja Banjalukom pokazuje se štetna i za Bošnjake, a intervencija visokih predstavnika dovela je do toga da je podela u BiH daleko veća, trajna - istakao je.

 

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Milorad Dodik



Dodik kaže da veruje da je mirni razlaz najbolje rešenje i da kao zasebne države grade odnose.

- To će biti bezbednije za Balkan, nego da Bakir Izetbegović kaže da proizvode nešto, a imaju šest firmi municije, mi nijednu, pa da kaže da hoće da nam se osvete - kazao je Dodik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija