• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.08.2021

10:21

DODIK RASKRINKAVA KOMŠIĆEVE LAŽI! Još jedan pokušaj razbijanja SRPSKOG JEDINSTVA u RS, ali... NEĆE IM PROĆI!

Printscreen/ATV

Balkan

DODIK RASKRINKAVA KOMŠIĆEVE LAŽI! Još jedan pokušaj razbijanja SRPSKOG JEDINSTVA u RS, ali... NEĆE IM PROĆI!

Podeli vest

Kabinet srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika demantovao je danas da je on učestvovao u telefonskoj sednici tog tela, uz poruku da je to još jedna laž očigledno plasirana s ciljem pokušaja razbijanja srpskog jedinstva u Republici Srpskoj

Iz Dodikovog kabineta Srni je rečeno da za imenovanje članova Upravnog odbora Centralne banke BiH, što je bilo predviđeno dnevnim redom telefonske sednice, mora postojati saglasnost sva tri člana Predsjedništva, odnosno moraju biti svi "za".

Apsolutno je, kažu, jasno da ni te saglasnosti nije bilo, jer je srpski član protiv produženja njihovog mandata, tako da od danas Upravni odbor Centralne banke BiH ne postoji.

Istaknuto je da je laž o navodnom održavanju sednice i navodnom učešću srpskog člana Predsedništva u njenom radu plasirana u sarajevske medije iz zgrade Predsedništva BiH, koju je, kako kažu, oberučke prihvatila i BN televizija, jer je jasno da im smeta srpsko jedinstvo i srpska sloga.

Prema navodima iz Kabineta, sramotno je da iz jedne takve institucije dolaze ovakve neistine koja bi trebalo da bude ozbiljna institucija, a ne da se bavi podvalama i politikantstvom.

Foto: AP/Photo

Željko Komšić

- Na njihovu žalost, tim dezinformacijama sigurno neće doprineti razbijanju srpskog jedinstva, naprotiv, samo će ga učvrstiti - poručili su iz Kabineta srpskog člana Predsedništva.

Sarajevski portal Klix preneo je ranije danas da je Dodik sinoć, posle nekoliko sati neizjašnjavanja na telefonskoj sednici Predsedništva, sazvanoj na temu imenovanja novog Upravnog saveta Centralne banke BiH, ipak odlučio da učestvuje i da glasati o tački dnevnog reda.

Sednicu je, preneo je portal, sazvao predsedavajući Željko Komšić, koji je sa bošnjačkim članom Predsedništva BiH Šefikom Džaferovićem glasao za imenovanje novog-starog Upravnog saveta Centralne banke BiH.

Dodik je, dodaje se, glasao protiv, što znači da će stari saziv Upravnog saveta dobiti novi mandat, saopšteno je iz Komšićevog kabineta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija