• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/borba.me

12.08.2021

14:57

KRIVOKAPIĆ OTVARA VRATA ZA MIRAŠEVU SEKTU! Otkriveni detalji podle prevare sa Temeljnim ugovorom, evo kako Srbima podmeću kukavičje jaje!

Tanjug/Reuters

Balkan

KRIVOKAPIĆ OTVARA VRATA ZA MIRAŠEVU SEKTU! Otkriveni detalji podle prevare sa Temeljnim ugovorom, evo kako Srbima podmeću kukavičje jaje!

Podeli vest

U SPC sumnjaju da tekst Temeljnog ugovora ima više verzija i da je Krivokapić patrijarhu Porfiriju poslao samo jednu od mnogih, objavio je portal Borba

 

Naime, prema rečima dobro obaveštenog izvora, bliskog SPC-u najspornije tačke u ugovoru su članovi 11 i 13, kao i preambula. Sagovornik Borbe ističe da su u SPC zbunjeni činjenicom da je u svojoj verziji Temeljnog ugovora Krivokapić vratio u preambuli formulaciju o kontinuitetu SPC-a u Crnoj Gori od 1219.godine, iako je ta preambula bila zapravo sporna i navodno uklonjena iz Temeljnog ugovora po ranijim navodima medija i političara koji su očigledno prevareni.

Izvor dodaje i da su, osim preambule, najsporniji članovi 11 i 13. Za član 11 se smatra da ga je u Temeljni ugovor ubacio vicepremijer Dritan Abazović, a tiče se zabrane iznošenja relikvija iz Crne Gore što je već odavno zakonom zabranjeno i taj član se smatra bespotrebnim.

Član 13 je za SPC nepotpun jer se njime propisuje da samo srpski arhirej koji je zadužen za izgradnju crkava i manastira može da da blagoslov za istu. Iz SPC-a smatraju da ovaj član otvara mogućnosti brojnih manipulacija i smatraju ga nepotpunim i nepreciznim jer se ovim što sad predlaže Krivokapić sekta Miraša Dedića uvodi na mala vrata u Crnu Goru. Prema rečima izvora, ovo su samo neki od primera koji su sporni u Krivokapićevoj verziji Temeljnog ugovora punog raznih nelogičnosti i nejasnoća.

Upravo zato je patrijarh Porfirije formirao tročlanu komisiju koja će razmotriti ovu verziju Temeljnog ugovora koji je njemu samom jako čudan i neshvatljiv. Kako izvor Borbe ističe, mala je verovatnoća za potpisivanjem ovog Temeljnog ugovora jer iz SPC-a smatraju da Vlada Crne Gore treba ponovo da razmotri Temeljni ugovor koji je trebalo da bude potpisan u maju, ali je premijer to odbio jer ga oni smatraju najboljim.

Da li je ova verzija Temeljnog ugovora samo još jedan pokušaj zavaravanja građana i sakupljanje jeftinih političkih poena, a zapravo samo tapkanje u mestu premijera Krivokapića koji svakodnevno zbunjuje, vara i igra igrice sa srpskim narodom i crkvom ostaje da vidimo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Janko

pre 2 godine

Jadna je ova Crna Gora...tako je to kad hoćeš sa đavlom kolo da poigraš.Dinar dajem da zaigram a dva dinara plaćam da iz kola izađem!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija