• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Index.hr/slobodna dalmacija

13.08.2021

12:19

USTAŠA TOMPSON ZARATIO S KOMŠIJAMA, završili su na sudu, uputio im šokantan zahtev!

Balkan

USTAŠA TOMPSON ZARATIO S KOMŠIJAMA, završili su na sudu, uputio im šokantan zahtev!

Podeli vest

Hrvatski proustaški pevač Marko Perković Thompson u sudskom je sporu s 10 komšija koji žive na spratovina ispod njegove nekretnine na najvećoj splitskoj plaži Žnjan

On je vlasnik ukupno 713 kvadrata zgrade od 2011. godine. U međuvremenu se pokazalo da je oko 1.800 kvadrata u zgradi izgrađeno ilegalno, a dosad su bili skriveni unutar zgrade kao "tajne etaže". 

Kada je Tompson saznao da ispod nekretnine i parcele čiji je vlasnik postoje skrivene etaže, pokrenuo je sudske sporove koji traju poslednjih nekoliko godina, piše Slobodna Dalamacija.

Tompson je tužio 10 komšija koji žive od drugog do četvrtog sprata u kaskadnoj zgradi i od njih zahteva da se isele i da mu plate naknadu zbog toga što su koristili, odnosno iznajmljivali taj prostor. Nekima je ponudio da od njega otkupe nekretnine, a tamo gde su ilegalni kvadrati povezani s legalnim delom zgrade i uređeni kao prostorija u stanu, Tompson traži od komšija da zazidaju delove koji su prešli na njegovu česticu i da ih predaju njemu. 

Neke komšije su već izgubile svoje nekretnine. U julu 2018. pravomoćnom presudom jedan par je izgubio prostor od 77.6 kvadrata na četvrtom spratu i morali su da ga predaju Tompsonu, ali i da nadoknade i sudske troškove od 62.320 kuna, što je oko 8.000 evra. Tompson od njih još traži da mu isplate naknadu za korišćenje prostora koji su izgubili u iznosu od 230.000 kuna, odnosno oko 30.00 evra.

Nelegalni kvadrati izgrađeni su na prostoru koji je bio propisan kao javni prolaz, ali u kasnijim radovima nije izveden. Ove kvadrate Tompson nikad nije otkupio, ali bori se za njih jer se nalaze na njegovom zemljištu.

Foto: Pixabay

Split

"Tompson taj prostor traži zbog pohlepe"

Preduzetnik Zdravko Kotarac koji se na sudu pojavio kao svedok izjavio je da Tompson do tih prostora želi da dođe zbog pohlepe. 

"Kada me pitate koji su onda razlozi zbog kojih tužitelj sada traži taj prostor, mogu kazati da ja sada stvarno ne znam, osim zbog pohlepe. Taj prostor nisam prodao niti Zoranu Sikirici, niti je Zoran Sikirica to prodao tužitelju, sve kako sam pre objasnio. Sporni prostor pripada stanu koji se nalazi niže u nivou tog prostora", rekao je Kotarac. 

Tompson tvrdi drugačije. 

"Kotarac je došao kod mene i rekao mi da su tu bili tzv. slepi prostori koji je trebalo da budu zatrpani, ali na kraju nisu pa su ih pojedini vlasnici prisvajali, odnosno proširivali svoje stanove. Meni je Zvonko Kotarac rekao da ja s tim radim šta hoću, da se ti prostori nalaze na mojoj parceli i da on tu ne može ništa jer da su ti vlasnici samovoljno radili takve uzurpacije", tvrdi on. 

Tompsonov menadžer odbio je novinare, rekavši da Tompson ništa neće da komentariše jer "nisu zadovoljni pitanjima koja su usmerena na to da bi oni trebalo da se brane, a da im je već dosta toga da se svaki put od nečeg moraju da brane po medijima". 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
jura

pre 2 godine

Ovaj ne interesira nikog u HR a kamoli u Srb. U principu vi ga promovirate.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija