• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

15.08.2021

21:27

KRIVOKAPIĆU, HAPSI VELJOVIĆA PRE NEGO PADNE KRV! Milov savetnik priziva "građanski rat" zbog ustoličenja Joanikoja! KLJUČA U CRNOJ GORI!

Balkan

KRIVOKAPIĆU, HAPSI VELJOVIĆA PRE NEGO PADNE KRV! Milov savetnik priziva "građanski rat" zbog ustoličenja Joanikoja! KLJUČA U CRNOJ GORI!

Podeli vest

Predsednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević zatražio je od premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića da sazove hitnu sednicu Veća za nacionalnu bezbednost na kojoj bi od Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića bilo zatraženo da uhapsi savetnika crnogorskog predsednika Veselina Veljovića "zbog poziva na rušenje ustavnog poretka i najave građaanskih sukoba"

Knežević je poziv objavio na svom Tviter nalogu, nakon što je Veljović u autorskom tekstu za "Pobjedu" pozvao na okupljanje na Cetinju u vreme ustoličenja vladike Joanikija za mitropolita crnogorsko-primorskog.

Veljović je poručio da je dužnost svih građana Cetinja i ostalih građana Crne Gore da u prvim danima septembra budu zajedno na Cetinju i da "aktuelno stanje zahteva širi društveni odgovor".

Krivokapić je ranije u saopštenju ocenio Veljovićeve navode kao raspirivanje netrpejivosti među građanima Crne Gore i pozivanje na podrivanje Ustavnog poretka i zatražio da Tužilaštvo reaguje.

Popdsetimo, Savetnik predsednika Crne Gore i bivši šef policije Veselin Veljović je u autorskom tekstu za "Pobjedu" poručio da je dužnost svih građana Cetinja i ostalih građana Crne Gore da u prvim danima septembra budu zajedno na Cetinju.

MILOGORCI, NIŽE OD OVOG NE MOŽE?! OVO SE NIJE DESILO U ISTORIJI CRNE GORE! Smeta im dolazak patrijarha srpskog na ustoličenje mitropolita Joanikija!

On na okupljanje poziva povodom najave ustoličenja vladike Joanikija za mitropolita crnogorsko-primorskog.

"Pravo na mirno i dostojanstveno okupljanje je Ustavom i zakonima zagarantovano. Aktuelno stanje zahteva širi društveni odgovor. Kakvi danas budemo, bićemo za vekove budućih generacija. Vidimo se na Cetinju", poručio je Veljović koji je autorski tekst potpisao kao predavač na predmetima Nacionalne i Međunarodne bezbednosti.

Foto: Reuter/Beta/Tanjug/fotomontaža

Premijer CG Zdravko Krivokapić je, s druge strane, poručio da Veljović nije običan građanin Crne Gore, već je savetnik predsednika države, pa se moze shvatiti da predsednik Crne Gore preko svog savetnika poziva građane na etničke sukobe, konstatovao je Krivokapić.

- Takvo ponašanje je nedopustivo, prema našem zakonodavstvu i kažnjivo, a ćutanje predsednika države Mila Ðukanovića je sramotno i opasno - istakao je crnogorski premijer i dodao da je manir po kojem Ðukanović iz svakog skandala izlazi "čistih ruku jer ih drugi prljaju za njega stvar prošlosti". 

ŠTA AKO?! SRBI SU VEĆINA U CRNOJ GORI, OGROMAN BROJ STANOVNIKA GOVORI SRPSKI I VERNICI SU SPC... Prvi slobodni popis izazvaće tektonske promene, TO IZAZIVA JEZU U...

Milogorcima posebno smeta najavljeni dolazak patrijarha srpskog Porfirija na ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog.

Analitičari uppozoravaju da su strasti uzavrele do krajnjih granica i da bi situacija mogla da izmakne kontroli, a onda je sve moguće, pa čak i da padne krv!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija