• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir

28.08.2021

22:26

EVO KO JE BIZNISMEN KOJI JE UHAPŠEN ZBOG 1,4 TONE KOKAINA! Buda Banana i njegova ćerka NISU NEPOZNATI POLICIJI!

Reuters

Balkan

EVO KO JE BIZNISMEN KOJI JE UHAPŠEN ZBOG 1,4 TONE KOKAINA! Buda Banana i njegova ćerka NISU NEPOZNATI POLICIJI!

Podeli vest

Crnogorska policija zaplenila je juče tonu i 400 kilograma kokaina skrivenog u tovaru banana i uhapsila Budimira Buda Krstovića (66) i njegovu ćerku Marinu (27), a pojavile su se slike njihovog privođenja

Ocu i ćerki određeno je zadržavanje do 72 sata, a oboje su na saslušanju negirali krivično delo koje im se stavlja na teret, a to je neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.Ruta ove vredne pošiljke iz Argentine stigla je u luku Bar 24. avgusta brodom "MSC Charlotte".

Ovo međutim, nije prvi put da je Krstovićeva porodica dospela u medije zbog nekog krivičnog dela. Uhapšeni Budo Krstović je stric Igora Krstovića, pripadnika škaljarskog kriminalnog klana iz Kotora.

Da podsetimo Igor je ranjen 28. januara prošle godine u Podgorici, u naselju Zeta. Krstović je imao 27 rana od metaka u rukama i nogama. Prvo je bio u bolnici u Pogdorici, a potom je prebačen na kliniku u nemački Hanover. Bolnici u Hanoveru je platio troškove lečenja od 100.000 evra, ali su vlasti pokrajine Donja Saksonija posumnjale da novac kojim je platio bolnički tretman potiče iz ilegalnih poslova - kaže izvor i dodaje:

- Tada je napravio totalnu pometnju u Nemačkoj, a danima se pisalo o tome: "Kako je moguće da policija čuva kriminalca i njegovu ženu, a da pritom privatna klinika na kojoj leži uzima prljavi novac". Krstović je nakon dve burne nedelje iz Hanovera prebačen na lečenje u Tursku.

- Uhapšeni za ovaj napad su kavčani Vidoje Stanišić i Dragiša Bulatović. Obojica su na suđenju negirala da imaju bilo kakve veze sa krivičnim delom za koje su optuženi. Presuda u ovom postupku još nije doneta - piše Insajder.

Inače, 2001. godine, mediji su aktivno izveštavali o Krstovićevom bratu Dušanu, koji je 19. marta 2001. otet u Novom Sadu. Policija je tada uhapsila Zorana Popovića iz Sombora, njegovog brata Gorana iz Apatina i Milorada Ristića iz Sombora, kao i Ivicu Mijovića iz Beograda pod sumnjom da su oteli Dušana Krstovića i za njegov otkup od porodice tražili 3,5 miliona maraka.

Noćni provod, pa vreća na glavu

Prema ondašnjim podacima iz krivične prijave, Ivica Mijović je predložio da otmu Krstovića, jer njegova porodica ima puno para i bavi se uvozom i prodajom južnog voća. Krstović je 17. marta stigao iz Podgorice na aerodrom Beograd, seo u "golf", a Mijović ga je pratio svojim "jaguarom" i mobilnim telefonom obaveštavao braću Popović.

Po dolasku u Novi Sad, Krstović je s prijateljem obišao više lokala. Popovići su ih pratili, ali su otmicu odložili, jer je Krstović imao društvo. I narednog dana, Dušan Krstović je obilazio lokale po Novom Sadu, ali ovog puta sam. U međuvremenu, kako je stajalo u krivičnoj prijavi, njemu se pridružila i jedna devojka.

Posle noćnog provoda, parkiraju se kod motela "Džet set", u kojem je odseo Krstović. Popovići tog trenutka prilaze, otvaraju vrata s uperenim pištoljima, predstavivši se kao pripadnici specijalne policijske jedinice"Kobre" i traže da im Krstović i devojka predaju oružje i drogu.

Otac i ćerka kod tužioca

Budo i njegova ćerka Marina, kako prenosi crnogorski Dan, privedeni su juče na saslušanje u Više državno tužilaštvo u Podgorici.

- Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, od strane Uprave policije podneta je krivična prijava protiv B.K. i M.K., zbog krivičnog dela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Po nalogu ovog tužilaštva lica su lišena slobode, a nakon koordiniranih aktivnosti tužilaštva sa Upravom policije, kojom prilikom je u isporuci banana pronadeno oko 1.400 kilograma kokaina - preneo je Dan saopštenje tužilaštva. Marini i njenom ocu određeno je zadržavanje.

Foto: Upava policije Crne Gore

Otmičari su zaprepašćeni par vezali lisicama i strpali na zadnje sedište automobila, a potom ih odvoze do jedne njive između Novog Sada i Srbobrana. Tu su Krstoviću stavili vreću na glavu, ubacili u gepek i odvezli u Apatin, a Goran Popović devojku vraća u Novi Sad.

"Odseći će mu ruke i noge"

Prema rečima pukovnika Mileta Novakovića, tadašnjeg pomoćnika načelnika Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije otmičari su potom 'omogućili' kidnapovanom da se javi bratu u Podgoricu, da mu kaže da je dobro i da ne brine. Na taj način su otmičari 'kupovali' vreme kako bi se nesmetano sklonili van Novog Sada.

Po dolasku na bezbedno mesto Dušan se ponovo javio bratu i obavestio ga da spremi 3,5 miliona maraka za otkup otmičarima, a da je rok za isplatu 48 sati, kao i da će ostale instrukcije dobiti naknadno. Po isteku roka otmičari su nekoliko puta zvali brata Gojka i pretili da će, ukoliko ne spremi pare, Dušanu odseći ruke i noge.

Po saznanju o otmici, pripadnici Uprave kriminalističke policije Srbije, novosadske i somborske policije, stupili su u akciju i 24. marta 2001. godine i uhapsili braću Popović i Ristića, koji su ranije više puta osuđivani za teška krivična dela, bili osumnjičeni i za ubistvo, ali su usled nedostatka dokaza oslobođeni.

Povezan sa firmama u Srbiji

Podsećamo, Uhapšeni Budimir Krstović i njegova ćerka Marina, koji su osumnjičeni za najveći šverc kokaina u istoriji Crne Gore, direktno ili indirektno su povezani sa nekoliko firmi u Srbiji, tačnije registovanim u Novoj Pazovi, prenosi Insajder.

Uhapšeni Budo, inače, važi i za jednog od najvećeg uvoznika voća u regionu. Navodno, reč je o čoveku koji je nekada bio u upravi KK Partizan.Prema nezvaničnim informacijama, još se prikupljaju dokazi o tome koji je klan finansirao ogromnu količinu droge, koja je najverovatnije trebalo da bude prebačena dalje u neku od evropskih zemalja.

- Poznato je da na ovim prostorima sva droga koja prolazi pripada "kavačkom" ili "škaljarskom klanu", koji su zbog kokaina i zaratili pre šest godina. Naravno, manje količine pokušavaju da prošvercuju i druge kriminalne grupe, ali su glavni bosovi iz dva zavađena klana. Kao veliki narko-bos pominjan je i Darko Šarić, kom se sudi za šverc preko 5,7 tona kokanina, ali je on već godinama u pritvoru - objašnjava sagovornik Kurira.

Foto: Uprava policije Crne Gore

Na otkrivanju tovara droge, kako navode mediji, mesecima su radile zajedno crnogorska policija i uprava Uprava prihoda i carina. Tajna akcija "187", navodno je pokrenuta čim je stigla dojava o pošiljci koja treba da stigne u luku Bar, a realizovana je u četvrtak uveče, pošto je droga sa kontejnera na brodu koji je uplovio u Luku Bar, utovarena u kamion.

- Službenici Uprave prihoda i carina u dogovoru sa službenicima Uprave policije na carinskom terminalu namerno su "propustili" kamion sa više od tone kokaina, skrivenog u bananama, kako bi videli gde će droga završiti i ko je naručilac tovara. Pošiljka je "propuštena" prilikom skeniranja, a carinici u dogovoru sa policijom nisu detaljno pregledali i istovarali robu. Nakon što su vozači kamiona odvezli teretnjak sa Carinskog terminala, inspektori i carinici krenuli su u akciju - navode crnogorski mediji.

Droga, vredna nekoliko miliona evra, kako prenose crnogorski mediji, velike je čistoće i bila je upakovana u 1.205 pakovanja koji su na sebi imali oznaku kovid.

Tačna količina još uvek nije zvanično saopštena, ali se navodi da je reč o više od jedne tone ove droge. Paketi droge na sebi su imali oznaku kovid - kaže sagovornik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade R

pre 2 godine

Sve neka fina gospoda ovi milogorci! Samo još da se vidi đe je Milo!?

Mandić: Ðukanović potvrdio da stoji iza okupljanja
Balkan

Mandić: Ðukanović potvrdio da stoji iza okupljanja

Predsednik Nove srpske demokratije (NSD) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić ocenio je da je današnja izjava predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića o ustoličenju mitropolita Joanikija najbolja potvrda da Ðukanović stoji iza ekstremističkog pokreta u Crnoj Gori, kao i iza svih prethodnih okupljanja i organizacija

28.08.2021

18:00

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija