• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

10.09.2021

23:30

ZVANIČNICI Severne Makedonije PODNELI OSTAVKE zbog požara u kovid bolnici u Tetovu

AP/Photo

Balkan

ZVANIČNICI Severne Makedonije PODNELI OSTAVKE zbog požara u kovid bolnici u Tetovu

Podeli vest

Ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče, zamenik ministra zdravlja Iljir Hasani, direktor Kliničkog centra Tetovo Fljorin Besimi i finansijski direktor Kliničkog centra Tetovo Artan Etemi podneli su danas ostavke zbog požara koji je izbio u kovid bolnici u Tetovu u kojem je nastradalo 14 osoba

Kako je Filipče saopštio da je iz moralnih razloga dostavio pisanu ostavku premijeru Severne Makedonije Zoranu Zaevu, prenela je MIA.

- Poslednja tragedija u Tetovu me je mnogo pogodila, mnogo žalim za nastradalima, saosećam sa njihovim porodicama, nema reči koje to mogu da opišu, niti način da se nadomesti gubitak. Kao lekar i ministar imam integritet. Zato sam danas iz moralnih razloga ponudio pisanu ostavku premijeru Zoranu Zaevu - izjavio je Filipče.

 

Foto: AP/Tanjug


Hasani je na svom Fejsbuk profilu napisao da podnosi ostavku kao morlani čin.

- U ovim teškim momentima za sve nas, podnosim ostavku kao najveći moralni čin. I pored činjenice da nemam nikakve veze sa procedurom u modularnoj bolnici, iako nemam nikakve veze sa organizacionim delom, ostavka je najmanje što mogu da učinim u ovom momentu, iz poštovanja žrtvama, povređenima, javnosti - napisao je Hasani.

 

Foto: AP/Tanjug


Na svom Fejsbuk profilu Besimi je napisao da je posle ovakvog tragičnog i nemilog događaja ovakva odluka neizbežna, dok je Etemi saopštio da podnosi ostavku iz morlanih razloga.

 

Foto: AP/Tanjug


U međuvremenu, televizija Telma dobila je potvrdu od forenzičara da je još jedno telo, 15. žrtva požara, doneto na autopsiju.

Foto: AP/Tanjug

Reč je o devojci u 20-im godinama, koja je imala cerebralnu paralizu.

Foto: AP/Photo

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija