• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.09.2021

19:01

NAKON NAPADA NA SRBIJU I SPC Dodik poručio da je PROTIV GRANICA koje Komšić ZAMIŠLJA U SVOJOJ GLAVI!

Tanjug/Rade Prelić

Balkan

NAKON NAPADA NA SRBIJU I SPC Dodik poručio da je PROTIV GRANICA koje Komšić ZAMIŠLJA U SVOJOJ GLAVI!

Podeli vest

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da je protiv granica koje predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić zamišlja u svojoj glavi

- Ja sam protiv i granica koje Željko Komšić zamišlja u svojoj glavi. Valjda tu nema ništa problematično - rekao je Dodik komentarišući Komšićevu izjavu da sve što Srpska pravoslavna crkva (SPC) radi u Crnoj Gori ima politički karakter i da Dodik radi na destabilizaciji regiona i prekrajanju granica.

Međutim, evidentno je, kaže Dodik, da i Komšić i lider SDA Bakir Izetbegović u poslednje vreme koriste kao sredstvo napad na SPC, koju karakterišu kao lošu zato što ne menja svoj narod.

- To bi jednako bilo kao kada bih ja rekao da je Islamska verska zajednica loša zato što ne menja Bakira Izetbegovića i njegovu političku strukturu. Ali to su sve gluposti i jedno i drugo - naveo je Dodik.

On je napomenuo da crkve i verske zajednice imaju svoj život i treba da im se dozvoli da rade na najbolji mogući način, ne ugrožavajući druge.

Foto: BETAPHOTO/STA/Nebojsa Tejic

Željko Komšić

Dodik je istakao da ono što imaju SPC ili Katolička crkva u BiH može da ima i Islamska zajednica, a ne da Islamska zajednica ima neka specijalna, eksluzivna prava, koja, naravno, nikada neće biti dozvoljena u BiH.

On je naveo da je njemu koji ima podršku u svom narodu ispod nivoa da komentariše jednog Željka Komšića koji nema podršku u svom narodu.

- Sve što Komšić i Izetbegović u poslednje vreme čine i pokušavaju da se raduju svemu što ide protiv Srba i Republike Srpske - to nije politika koja može da uspe u BiH. I dalje mislim da je jedini način da se u BiH mirno raziđemo i da gradimo kao nezavisne države, zasebno, dobre prijateljske odnose, u čemu će međunarodna zajednica biti dodatna garancija da ne dođe do bilo kakve eventualne nestabilnosti - rekao je Dodik.

Prema njegovom mišljenju, to je najbolje dugoročno rešenje.

- A ovo ovako, da nas drže u tom bosanskom loncu u političkom smislu, očigledno da tamo ne možemo svi da stanemo, da se svarimo. Mene guraju godinama da upadnem u taj lonac, a ja ne upadam i to je njima osnovni problem - rekao je Dodik u Beogradu novinarima, nakon susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Spasko Imanjitz

pre 2 godine

granice su se prekrajale zapadno sponzorisanom nacistickom i islamskom teroristickom Nato agresijom na istorijsku mirovnu balkansku uniju Nezavisnu Radnicku Socijalisticku Jugoslaviju u kojoj je radnicka klasa bila drustvena i kulturna elita a zapadno imperijalno rimskosolomonsko robovlasnicko okrunjeno neradnicko parazitsko dvorsko pedofilsko drustvo je bilo na dnu drustvene lestvice . Zanimljivo je da su pored robovlasnicke rimskosolomonsko-vatikansko-saudijske nacisticke Amerike i okrunjene jezuitske malteske Engleske agresiju , silovanje i prekrajanje granica Jugoslavije i Srbije podrzavali i americki jevreji i klintonovski epstajnov-vajnstajnov o solomonski Izrael koji je naoruzavao naciste i teroriste i onda paradirao i slavio Oluju sa pavelicevim nacistima u Kninu .

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija