• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.09.2021

22:46

POŽAR DIVLJA U HRVATSKOJ! Stvorila se vatrena linija dugačka ČETIRI KILOMETARA!

Balkan

POŽAR DIVLJA U HRVATSKOJ! Stvorila se vatrena linija dugačka ČETIRI KILOMETARA!

Podeli vest

Požar na Krbavskom polju kod Udbine, uz državni put D1 u Hrvatskoj, još nije pod kontrolom i nije lokalizovan, gori trava na četiri kilometra dugačkom i od 500 do 800 metara širokom prostoru, a prioritet vatrogasaca je da održe sigurnost saobraćajnog prometa

To je Hini izjavio zamenik vatrogasnog komandanta Ličko-senjske županije Zvonimir Lončarić i potvrdio da je dojava o požaru stigla oko podneva, preneo je portal Index.hr.

U popodnevnim satima je zbog dima saobraćaj kroz državni put D1 na 20-ak minuta bio zatvoren, ali je, kazao je Lončarić, vetar promenio smer i sada je vatrogascima glavni zadatak da zaustave širenje požara, a opasnosti za život i imovinu ljudi više nema.

- Prioritet nam je sada održati sigurnost saobraćaja. Požar jeste manji nego što je bio u popodnevnim satima, međutim još uvek traje veliko izdimljavanje jer se vatra kroz travnati teren i trsku širi brzinom kao da gori benzin - rekao je Lončarić.

Za sada nije poznat uzrok požara i to je posao policije, dodao je on.

Na terenu je 16 vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila iz Udbine, vatrogasci iz Javne vatrogasne stanice Plitvička jezera i Dobrovoljno vatrogasno društvo Plitvice.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija