• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.09.2021

19:44

RASPADA LI SE VLADA CRNE GORE?! Dritan osuo paljbu, Demokrate žestoko odgovorile!

Balkan

RASPADA LI SE VLADA CRNE GORE?! Dritan osuo paljbu, Demokrate žestoko odgovorile!

Podeli vest

Pljujšte optužbe u međusobnom prepucavanju između URA, Dritana Abazovića, i Demokrata, Alekse Bečića

Svađa između koalicionih partnera u crnogorskoj vladi sve učestalija. 

Pokret URA Dritana Abazovića optužio je Demokrate da napuštaju evroatlantski kurs i da su sklipili sporazum sa partijama koje se tome najviše protive.

Iz URA su odgovorili na reagovanje Demokrata i Demokratskog fronta koji su saopštili da su očekivali od manjeg koalicionog partnera da podrži njihov dogovor o rekonstrukciji Vlade.

- Pošto su se kolege iz Demokrata oglasile posle našeg saopštenja u kojem smo precizno ponovili naše uvek jasne principe učestvovanja i vršenja vlasti za šta smo i dobili poverenje građana na izborima i to u njihovom krajnje populističkom i ispraznom stilu, još jednom direktno pitamo da li Bečićev potpis i dalje stoji na Sporazumu iz 9. septembra prethodne godine i da li napušta evroatlantski kurs, imajući u vidu da je novi dogovor sklopio sa partijama koje su se tom sporazumu najviše protivile - odgovorili su iz URA.

Prepucavanje se nastavilo odgovorom Demokrata:

- Potpis Alekse Bečića je beskompromisno na Sporazumu čiji je on autor, a koji ste vi i tada jedva potpisali, da bi sad pokušali lažno da se predstavite zaštitnicima Bečićevog Sporazuma. Demokrate ni za milimetar ne odstupaju od svog poznatog političkog kursa, beskompromisna borba protiv kriminala i korupcije, nikad sa DPS-om, evropske integracije bez alternative i evroatlanski kurs Crne Gore.

Foto: Beta

Dritan Abazović

Demokrate su Građanski pokret URA pitali "za šta je konkretno ekspert čovek koji nema dan radnog staža u sektoru bezbednosti, a vodi isti još predstavljajući da svako ko progovori o načinu na koji ga vodi jeste izdajnik i antievropejac".

Demokrate su, između ostalog, optužile URA i da su sve "spremili da DPS pobedi na Cetinju" i doprinošenju haosa na Cetinju.

Kad ste dogovarali antievropski Tužilački savet, mi smo vas vraćali na evropski put. Kad ste ignorisali poruke Vebera i Evropske komisije, mi smo vas vraćali na evropski put. Uostalom, zamislite "evopsku" partiju koja na stranačkim organima odlučuje o verskim obredima?! Evropski nema šta. Isto kao i DPS koji je na organima partije donosio odluke o osnivanju crkava. Razlika je samo u tome što oni imaju hrabrosti da istu priču pričaju i na lokalu i na državnom nivou, dok ste vi na lokalu za jedno, a na državnom nominalno za nešto drugo. Dok je Abazović u Vladi, Vlada nije ekspertska. Jer za šta je konkretno ekspert čovek koji nema dan radnog staža u sektoru bezbednosti, a vodi isti još predstavljajući da svako ko progovori o načinu na koji ga vodi jeste izdajnik i antievropejac? Isti diskurs kao razbijeni DPS. O kakvoj ekspertizi mi tu uopšte govorimo? Ekspertizi za političko ucenjivanje, ili ekspertizi za odbijanje naređenja premijera i opstrukcije sprovođenja Ustava i zakona države Crne Gore što je zemlju moglo koštati užasne cene - navodi se u reagovanju Demorkata.

U nastavku prepucavanja, jedni druge su se optiživali i za zapošljavanje po partijskoj liniji.

- Interesnatno je da su Demokrate upravo bili protivnici pristupa demonopolizacije koje je imao za cilj da se ni u jednom sektoru u sistemu ne stvaraju partijski feudi ali i principa depolitizacije po dubini - navode iz URA.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milutin

pre 2 godine

Јеб’о вас Милопов и његов сабрат вУЧКо, стоко лажљива!

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59