• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

20.09.2021

13:10

"Umesto da premijer bude šef državne delegacije, on je dopustio Đukanoviću da ide u Njujork"

Printskrin Facebook/DF

Balkan

"Umesto da premijer bude šef državne delegacije, on je dopustio Đukanoviću da ide u Njujork"

Podeli vest

Predsednik PzP i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević oštro je danas kritikovao premijera Zdravka Krivokapića što je, kako kaže, međunarodnu pozornicu prepustio Milu Ðukanoviću i dozvolio mu da učestvuje u Generalnoj skupštini UN, gde će prezentovati politiku DPS-a

- Umesto da premijer bude šef državne delegacije na godišnjem zasedanju Generalne skupštine UN, nesposobni premijer i njegove neznalice su dopustili da šef delegacije bude Ðukanović - naveo je Medojević.

Medojević je saopštio da je imenovanje Ðukanovića za šefa delegacije neverovatno.

- Umesto da premijer bude šef državne delegacije na godišnjem zasedanju Generalne skupštine UN koja se održava u Njujorku, nesposobni premijer i njegove neznalice u kabinetu i vladi su dopustili da šef delegacije države bude niko drugi nego pučista i šef mafije Ðukanović - naveo je Medojević i dodao da je to "neverovatno neznanje i glupost vlade".

Ukazao je da prema Ustavu zemlje spoljnu politiku Crne Gore vodi vlada.

 

Premijer je morao da bude šef delegacije u UN



- Vlada je trebalo da usvoji Platformu za nastup na Godišnjoj Skupštini u skladu sa spoljnom politikom vlade. Vlada je morala da odredi sastav i šefa delegacije. To je morao biti premijer koji bi u UN zastupao politiku vlade, ako to uopšte i postoji - naveo je, između ostalog, Medojević.

Ističe, da Ðukanović nikako nije smeo da bude deo delegacije, jer je predvodio nelegalne nasilne proteste protiv ustavnog poretka.

- Ovako, šef delegacije države Crne Gore biće Milo Ðukanović, a ministar spoljnih poslova Radulović biće član Milove delegacije?! Jasno je da će Ðukanović iskoritisti ovaj poklon neznalica iz vlade i u Njujorku prezentovati politiku DPS-a i svoje lične stavove, nastavljajući da optužuje SPC, Srbiju, Vladu, DF, Rusiju… za nestabilnost Crne Gore - naveo je Medojević i istakao:

Foto: Printskrin Youtube/Predsednik Crne Gore


- Sigurno da Ðukanović neće pričati o svojim narko-kartelima i švercu cigareta, nerazrešenim ubistvima, korupciji u tužilaštvu, sudovima, policiji, vezama sa bivšim premijerom Malte Muskatom i ubistvu novinarke Galicije Dafne, pranju novca od kocke i klađenja kineskih trijada, poslovima sa azarbejdžanskim diktatorom Alijevim, vezama sa turskim mafijašem Pekerom, libijcima u Institutu Igalo, prodaji oružja ISIL….

Medojević je upitao "koliko moraš biti nesposoban i glup da prepustiš Ðukanoviću jednu važnu međunarodnu pozornicu i mogućnosti da preko svojih plaćenih lobista ugovori sastanke sa Bajdenom i drugim državnicima koji će, po prirodi stvari biti tamo".
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
micko

pre 2 godine

E moj medoje ... Nije zdravkan ni glup ni lud samo bezobrazan i bezbrižan, nit se stidi nit se boji ... To je dogovor ... ustvari isto sve ko i vrjeme komunista sve na štetu srba a za bratstvo i jedinstvo i slogu naroda i narodnosti a rezultat tog istog je nestanak srba i srpstva!!! A narod to trpi i vas dvojica ste krivi jer niste isposlovali da budete dio vlade!

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija