• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.09.2021

21:50

DODIK PORUČIO: Narodna skupština bi trebalo da poništi sve što je izvan Ustava i Dejtonskog sporazuma ili - NEZAVISNOST RS!

Printscreen TV Pink

Balkan

DODIK PORUČIO: Narodna skupština bi trebalo da poništi sve što je izvan Ustava i Dejtonskog sporazuma ili - NEZAVISNOST RS!

Podeli vest

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je večeras da bi Skupština Republike Srpske trebalo da poništi sve što je izvan Ustava i Dejtonskog sporazuma

- Već dugo mislim da stvari moraju ići tako što ćemo u Narodnoj skupštini poništiti sve odluke i povući saglasnosti koje smo dali u prošlom vremenu, kao što je saglasnost za vojsku, kao i da se povučemo iz te strukture, iz sporazuma o indirektnim porezima i iz sporazuma o Visokom sudskom i tužilčkom savetu jer vidimo šta rade gore - rekao je Dodik za RTRS.

Smatra da treba poništiti postojanje SIPA na prostoru Republike Srpske, indirektnih poreza i svih institucija koje su nastale na tome.

Dodik je istakao da je potrebno vratiti se na slovo Dejtona, odnosno izvorni Dejtonski sporazum.

Neophodno je, kaže, "da skupština da rok Vladi od tri meseca da pripremi novo zakonodavstvo, da uspostavi službu indirektnih poreza Republike Srpske, Vojsku i VSTS Srpske'''', dodajući da je važno odbaciti nadležnosti Ustavnog suda, a sve zakone koje je visoki predstavnik ikada doneo proglasiti nevažećim na prostoru RS.

- Prihvatiti isključivo ono što piše u Dejtonu, to znači redukciju Saveta ministara na tri ministarstva, dva predsedvajuća i da bude pomoćno telo Predsedništva BiH i ništa više. Ukinuti primenu zakona u Savetu ministara na prostoru Republike Srpske i u nekom kondicionalu od par meseci izraditi novo zakonodavstvo na prostoru Srpske - kaže Dodik.

Ako tako ne bude, njegov je stav da treba ući u proglašenje nezavisnosti Republike Srpske na miran način, navodi RTRS.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
"DRŽAVNI UDAR I ATAK NA SRPSKU!"
Balkan

"DRŽAVNI UDAR I ATAK NA SRPSKU!"

Odluka Ustavnog suda BiH kojom se Republici Srpskoj pokušava osporiti vlasništvo nad šumama predstavlja "državni udar i još jedan antidejtonski atak na Srpsku i njene Ustavom definisane nadležnosti", poručila je danas predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović

24.09.2021

18:54

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59