• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/beta

02.10.2021

11:10

MITROPOLIT JOANIKIJE otkrio zašto Đukanović napada SPC!

Balkan

MITROPOLIT JOANIKIJE otkrio zašto Đukanović napada SPC!

Podeli vest

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije izjavio je da je odnos predsednika Crne Gore Mila Đukanovića prema Crkvi nastavak odnosa komunističkih vlasti nakon Drugog svetskog rata prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi, naročito u Crnoj Gori

“U tom odnosu, Mitropolija crnogorsko-primorska, njeni episkopi, sveštenstvo, verujući narod prošli su pravu golgotu i podneli veliku žrtvu i stradanje. Mislili smo da je to vreme iza nas”, rekao je mitropolit Joanikije.

Kako je naveo, u srcu Evrope u 21. veku, u sekularnoj, demokratskoj i građanskoj državi, kakva bi trebalo da bude Crna Gora i kako piše u njenom Ustavu, Crkva je ponovo izložena otvorenim napadima i “spremnosti pojedinih ljudi da se na boljševički način” odnose prema njenim svetinjama.

“Predsednik Đukanović i njegovi saborci to rade isključivo iz političkih razloga”, rekao je mitropolit Joanikije za list Nova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija