• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

07.10.2021

19:57

MCP odgovorili na Milove kritike! NJEGOVA ZLOUPOTREBA CRKVENIH TEMA VREĐA GRAĐANE!

Balkan

MCP odgovorili na Milove kritike! NJEGOVA ZLOUPOTREBA CRKVENIH TEMA VREĐA GRAĐANE!

Podeli vest

Mitropolija crnogorsko-primorska saopštila je večeras, povodom kritika koje je na račun SPC izneo predsednik Crne Gore Milo Ðukanović, da njegovo mišljenje o verskim obredima, kako kažu, “treba da bude njegova privatna stvar” i da ta tema mora biti van dometa pažnje javnosti, kao i da njegova zloupotreba crkvenih tema vređa građane

Milo Đukanović izjavio je u sredu u Sloveniji, gde se održavao Samit Evropska unija Zapadni Balkan, da je sedam puta vodio vladu služeći državi i ne služeći nijednoj verskoj zajednici.

- Nisam se povlačio po podu i lizao kašike, širio pandemiju i iza toga raspoređivao ljude, svoje prijatelje verske fanatike iz te verske zajednice postavljao na odgovorna mesta u državi, pokušavajući da ih predstavim kao eksperte. Nisam to radio. Svoj posao sam radio odgovorno, ponosam sam na to što je iza mene ostalo i što ostaje - rekao je Ðukanović.

- Ono što građanin Milo Ðukanović misli o crkvenim verskim obredima trebalo da bude njegova privatna stvar i tema van dometa pažnje javnosti pa i same Crkve - tim povodom saopštili su iz MCP.

- Međutim, dok je taj građanin predsednik naše države, dužni smo da se oglasimo kada on javno vređa i ponižava sveštene radnje koje se sprovode na našim duhovnim sabranjima - navodi se u saopšenju MCP.

Foto: Beta


Kako navode, njegovi politički i ideološki obračuni sa premijerom i ministrima Vlade Crne Gore ni najmanje ne ulaze u oblast interesovanja Crkve, ali zloupotreba crkvenih tema u svrhe Ðukanovićevog političkog pravdanja i napada na druge aktere društvenog života duboko vređa osećaje velikog broja građana Crne Gore, prenosi CdM.

- Uvrede sa te adrese nikako ne doprinose stabilnosti i napretku države čiji je Ðukanović predsednik - saopšteno je iz MCP.

Kako navode, Ðukanović je prethodne godine pao na ispitu poznavanja crnogorskog Ustava, kada je nameravao da uređuje unutrašnje ustrojstvo Srpske pravoslavne crkve i njenih eparhija u Crnoj Gori.

- Funkciju predsednika svih građana koja i postoji da personalno garantuje mir i stabilnost države, ovaj čovek očigledno zloupotrebljava kako bi uznemiravao i delio građane - navodi se u saopštenju Mitropolije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija