• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.10.2021

07:58

LAVROV ZABRINUT ZBOG SITUACIJE U BIH! Dodik se sreo s ministrom spoljnih poslova Rusije!

Balkan

LAVROV ZABRINUT ZBOG SITUACIJE U BIH! Dodik se sreo s ministrom spoljnih poslova Rusije!

Podeli vest

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je sa ministrom inostranih poslova Rusije Sergejom Lavrovom imao sveobuhvatne razgovore, kao i da je najvažnija tema bila situacija u BiH

Dodik je, nakon radne večere koju je sinoć u Beogradu priredio predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kojoj su prisustvovali ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, Dodik i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, rekao da je sa Lavrovom razgovarao o ukupnoj političkoj situaciji u Srpskoj i BiH, kao i o izazovima i zastoju u funkcionisanju svega što u poslednje vreme dramatizuje situaciju u BiH.

- Znate da Rusija ne prihvata nametnuta rešenja visokog prestavnika. Poznat je stav Rusije o tome da se predstavlja neko visokim predstavnikom bez odluke Saveta bezbednosti - rekao je Dodik.

Ponovio je da visoki predstavnik nema legitimitet i da je Rusija i ranije predlagala da se visoki predstavnik imenuje na nekoliko godina i da se rezolucijim tačno i jasno utvrdi da nema bonska ovlašćenja.


Dodik je naveo da je sa Lavrovom razgovarao i o ekonomskoj saradnji i kuturnim projektima.

Naveo je da je i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao o situaciji na zapadnom Balkanu i izazovima, posebno o pitanju Kosova i Metohije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija