• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti

20.10.2021

20:35

Dodik izjavom matirao Šmita! Da ima prava i pravde bio bi proteran!

printscreen Twitter

Balkan

Dodik izjavom matirao Šmita! Da ima prava i pravde bio bi proteran!

Podeli vest

BIH nema visokog predstavnika, a ovaj što se lažno predstavlja i piše neka saopštenja nije nikakav visoki predstavnik, izjavio je Milorad Dodik srpski član Predsedništva i lider SNSD

Dodik ističe da ni jedna akcija ni dopis "ovog koji se zove Šmit", ne predstavlja ništa osim stavove jednog stranca

- On je sad počeo da preti svakom članu parlamenta. To je neka nova praksa. On poziva na neko ispunjavanje obaveza u skladu sa Ustavom BiH. Pa mi to i radimo jer je zdravstvo u nadležnosti entiteta, a ne države - rekao je Dodik.

Dodik je ponovio da Šmita nije imenovao Savet bezbednosti UN te da stoga nema legitimitet.

Da ima prava i pravde u BiH, kako Dodik tvrdi, iz ove države bi bio proteran stranac koji se lažno predstavlja kao visoki predstavnik.

- Kako da ova zemlja funkcioniše na ovaj način? Šefik DŽaferović priča kako treba poštivati Dejtonski mirovni sporazum, a ne vraćati se nazad. To znači da sve ono što su maznuli od Republike Srpske treba tako i da ostane. Ne može tako - izjavio je Dodik.


Dodik ističe da vlast RS želi da se poštuje Dejtonski mirovni sporazum, a onda se za nju kaže da je antidejtonska.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Kristijan Šmit

Visoki predstavnik Šmit, danas je pre glasanja u Narodnoj skupštini RS, pozvao je poslanike da ispoštuje svoje obaveze u skladu sa Ustavom BiH, pokažu odgovornost prema javnom zdravlju i dobrobiti građana i da ne idu u usvajanje Predloga zakona o lekovima i medicinskim proizvodima RS.

Šmit je naveo da "Zakon o lekovima i medicinskim sredstvima RS" predstavlja ozbiljno osporavanje nadležnosti i nesmetanog funkcionisanje Agencije za lekove i medicinska sredstva BiH.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rokii

pre 2 godine

Vi iz informera vidječete koje na kraju matiran. Toje jedan tajkun ko iti vaši tamo a 95 %bosne sirotinja.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija