• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti/Informer

17.11.2021

21:40

PREMIJER SRPSKE IZRIBAO BRITANSKOG AMBASADORA! Metju Fild priznao da je ono što se dešava u BiH, kao i napadi na Srpsku, nelegalno, ali...

Balkan

PREMIJER SRPSKE IZRIBAO BRITANSKOG AMBASADORA! Metju Fild priznao da je ono što se dešava u BiH, kao i napadi na Srpsku, nelegalno, ali...

Podeli vest

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Banjaluci da se ne boji sankcija zapadnih zemalja i da ništa štetno neće uraditi bilo kom narodu u BiH, niti delovati protiv Ustava BiH

Ako neko želi da mi uvede sankcije, to će i uraditi. Međutim, ne mogu da se povučem, jer predstavljam Republiku Srpsku i njene institucije - rekao je Višković.

On je dodao da je ambasadora Velike Britanije u BiH Metjua Filda pitao da li se može nešto uraditi u njegovoj zemlji što nije u skladu sa Ustavom.
       
- Bio je saglasan sa mnom da to nije moguće. Republika Srpska traži da se radi u skladu sa Ustavom BiH i ništa više - rekao je Višković.

       
On je upitao: kako je moguće da Republika Srpska ne može imati u vlasništvu šume, a Brčko distrikt i Federacija BiH mogu?
       
- Ne možemo dozvoliti da Republika Srpska gubi nadležnosti. Moglo bi se dogoditi i da naziv Republika Srpska bude ukinut. Nismo za secesiju, rat, niti želimo naneti štetu, ali moramo braniti naše interese - dodao je Višković.
       
On je napomenuo da je Fildu rekao da su u BiH nezadovoljni Srbi i Hrvati.

Premijer naglasio da je razgovarao sa ambasadorm Mađarske u BiH o formiranju fonda koji bi koristili privrednici iz Srpske: „Očekujem da do kraja ove godine bude formiran ovaj fond i da bi 100 miliona evra bilo na raspolaganju našim privrednicima, odnosno malim i srednjim preduzećima. To su grant sredstva, što je veoma značajno"

ŠTA SE TO DEŠU BELOJ KUĆI, BAJDEN OTERAK KAMALU HERIS! Žestok sukob prve i druge osobe SAD, iza svega se krije borba za vlast?!


Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da će Vlada Srpske kreirati mere kako bi realni sektor bio rasterećen nivoom poreza i doprinosa i parafiskalnih nameta, čime bi bilo obezbeđeno 80 miliona KM za povećanje plata od pet do 10 odsto.
       
- Vlada Srpske ima izuzetnu saradnju sa socijalnim partnerima i tako će i ostati. Takva saradnja dala je rezultat, jer smo imali rešenja koja su bila zadovoljavajuća za sve - rekao je Višković novinarima na poslovnoj konferenciji „Izazovi i budućnost poslovanja".
       
On je istakao da bi, uz Vladu Srpske, i poslovna zajednica trebalo da iz rezervi i dobiti izdvoji dio sredstava kako bi bile povišene plate zaposlenih u Srpskoj.
       
- Moramo jačati i obrazovni sistem i školovati kadrove koji su potrebni privredi. I ove godine smo za razvoj novih tehnologija izdvojili iz budžeta Srpske sedam miliona KM, a naredne će biti dvostruko - naveo je Višković.
       
Prema njegovim rečima, partnerskim odnosom Vlade i socijalnih partnera može se graditi kvalitetan ambijent od koga će svi imati koristi.
       
- U Republici Srpskoj oko 120.000 radnika prima platu od 600 KM što nije realno. Značajan broj ljudi puno više novca dobije na ruke što mora biti rešeno, a za svaku branšu bi trebalo da bude propisana minimalna plata za plaćanje poreza i doprinosa - rekao je Višković.

ETO, SAD NAS MOŽETE SAMO MRZETI ! SRPSKI I SANSKRT SU NEKAD BILI JEDAN JEZIK, predstavljen i prvi sanskrtsko-srpski rečnik!

       
On je naglasio da je razgovarao sa ambasadorm Mađarske u BiH o formiranju fonda koji bi koristili privrednici iz Srpske.
       
- Očekujem da do kraja ove godine bude formiran ovaj fond i da bi 100 miliona evra bilo na raspolaganju našim privrednicima, odnosno malim i srednjim preduzećima. To su grant sredstva, što je veoma značajno - rekao je Višković.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija