• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Alo

14.12.2021

07:00

BRISEL SPREMIO 6.000 VOJNIKA ZA UPAD U SRPSKU, ZA 24 SATA SU U BANJALUCI?! Najbrutalnija pretnja Srbima u BiH, MOŽE LI SE SRPSKA ODBRANITI?!

Balkan

BRISEL SPREMIO 6.000 VOJNIKA ZA UPAD U SRPSKU, ZA 24 SATA SU U BANJALUCI?! Najbrutalnija pretnja Srbima u BiH, MOŽE LI SE SRPSKA ODBRANITI?!

Podeli vest

Zeleni u Evropskom parlamentu navode da Evropska unija može i vojno da reaguje ako je to neophodno, odnosno da pošalje 6.000 vojnika u BiH

Najviši funkcioneri Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (OESS) upozorili su vlasti Republike Srpske da svojim koracima opasno ugrožavaju mir u BiH i celom regionu.

Predsedavajuća OESS i ministarka spoljnih poslova Švedske En Linde i generalna sekretarka te organizacije Helga Marika Šmit oglasile su se izjavom u kojoj su navele kako pokušaji "RS da jednostranim odlukama preuzme ovlašćenja koje sada ima BiH kao država samo pojačavaju napetosti i ugrožavaju sve što je u BiH postignuto u proteklih 26 godina".

- Pozivamo političke lidere u RS da se suzdrže od negativnih političkih poteza usmerenih ka podelama. Osporavanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i ustavnog poretka Bosne i Hercegovine nosi sa sobom rizik narušavanja mira u državi i u regiji - stoji u izjavi funkcionera OESS-a.

OVO JE NAJGORI SCENARIJ PO BEOGRAD... Povratak Vašingtona na Balkan PO MODELU KLINTONOVIH - šta će posle toga ostati?! SAMO, NI SRBIJA NIJE VIŠE...

Zbog krize u BiH u tu zemlju su tokom vikenda stigli predstavnici Zelenih/EFE u Evropskom parlamentu čiji su članovi razgovarali sa bosanskohercegovačkim parlamentarcima i drugim funkcionerima kako bi poslali upozorenje da Evropski parlament neće biti tek "posmatrač krize u BiH".

- Imamo garancije generala (iz EU) da oni mogu da dovedu do 6.000 vojnika u roku od 24 sata - kazao je evroparlamentarac Tomas Volc koji boravi u Sarajevu zajedno s predsedavajućim predstavništva Evropskog parlamenta za saradnju s BiH i tzv. Kosovom Romeom Francom.

Foto: fotomontaža

Kriza je eskalirala pošto je parlament RS 10. decembra usvojio zaključke kojima je povukao saglasnost tog entiteta na državne zakone o odbrani, nejednakom oporezivanju, kao i Visokom sudskom i tužiteljskom veću.

SRBI, SAD ZNATE ŠTA DA OČEKUJETE OD MOSKVE! Rusi imaju samo jedan put - da izgrade NAJMOĆNIJU DRŽAVU NA SVETU - IMPERIJU ČASTI!

Krizu je, međutim, faktički započeo doskorašnji Visoki predstavnik EU za BiH Valentin Incko nametanjem zakona kojim se zabranjuje i kažnjava negiranje (takozvanog) genocida u Srebrenici.  

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mapko

pre 2 godine

Znaci pale maske, to je ta zapadna demokratija i Evropske demokratske vrednosti koje nam serviraju poltroni koji se ulizuju zapadu i EU ? Znaci vise nije bitna demokratska volja gradjana deo BiH, odnosno Republike Srpske, vise ne vredi glasati i sprovesti demokratiju, posto uopste se ne postuje volja izbornog procesa i demokratske odluke demokratskih izabrani na izborima. Sada je svima jasno o cemu se radi, ako Srbija zeli u takav truli fasisticki-nacisticki savez koja sebe smatra za naj naj demokratski sistem na svetu, a to je Evropska Unija, onda se ja pitam da li su Srbi poludeli ? Ali da vam kazem, ne cudi me EU retorika, kada znamo da je EU stvorila CIA i bivsi nacisticki politicari i saradnici hitlerske Nemacke, onda vise i ne cudi da EU polako tone ka "soft diktaturi". Znaci ako sam dobro razumeo, Nemci su sebi dali za pravo da se ponovo ujedinu, naravno nisu pitali istocnim Nemcima da li se slazu sa ujedinjenjem, a zabranjuje se Srbima isti princip, pa ko je ovde lud i djubre ? Sa srecom Evropska Unija nece jos dugo trajati, taj nacisticki truli savez je osudjen na propast, naravno samo senilni i naivni ce nam pricati da to uopste nije realno, ali senilni i naivni ne zive u EU, no u Srbiji pa i ne znaju sta li se ovde u EU desava.

Mapko

pre 2 godine

Sa srecom, jel ipak se radi o UN rezoluciju, Briselu se ne pita za slanje strane vojske, no se pita UN. Ako Brisel, znaci EU ipak resi da krsi UN rezolucije i medjunarodne zakone kao tokom 90 godine kada je Rusija bila jako osljabljena, sledice odgovor Rusije da takodje odluci se za slanje svoje vojske u BiH bez saglasnog EU.

Zoran

pre 2 godine

Šta je zapadni licemeri? U tom slučaju, ući će i Ruski i Kineski vojnici!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija