• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.03.2015

09:44

KATASTROFA U JEMENU Za dan 40 mrtvih, 91 ranjen

Vesti

KATASTROFA U JEMENU Za dan 40 mrtvih, 91 ranjen

Podeli vest

Saudijska Arabija i njeni saveznici razmatraju kopnenu ofanzivu, dok se iz Egipta čuju opomene da će se to pretvoriti u "novi Vijetnam"

 

 

Samo prvog dana vazdušnih napada Saudijske Arabije i njenih saveznika na pobunjenike u Jemenu poginulo je 40 osoba, dok je 91 ranjena.

Oružani obračun između snaga zemalja Golfskog zaliva, koje su pritekle u pomoć smenjenom predsedniku Jemena Abd-Rabdu Mansur Hadiju i pobunjenika koji su ga svrgli s vlasti, tek je počeo. Po svim informacijama sa Bliskog istoka, očekuje se da će se razbuktati narednih dana.

Saudijska Arabija i njeni saveznici razmatraju da pokrenu kopnenu ofanzivu, mada se iz Egipta čuju opomene da će se sve to pretvoriti u "novi Vijetnam".

Lider pobunjenika Abdulmalik Al Huti poručio je protivnicima da će zažaliti ako njihova stopa stupi na tlo Jemena.

- Ti kriminalci, ujedinjene snage, shvatiće da su napravili veliku grešku sa ovom agresijom. Ako ijedna tuđa armija pokuša da okupira Jemen, videće da će ova zemlja biti njihovo groblje. Neka ne prave više ovakve glupe greške, neka odmah prestanu sa napadima, jer ako nastave, borićemo se do poslednjeg čoveka, nećemo se predati - rekao je Al Huti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija