• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjjug

31.08.2015

21:41

POBESNELI Demonstracije u Beču zbog smrti migranata u kamionu

Vesti

POBESNELI Demonstracije u Beču zbog smrti migranata u kamionu

Podeli vest

Oko 20.000 ljudi protestovalo je danas u Beču protiv lošeg tretmana migranata, saopštila je danas austrijska policija, nakon tragedije prošle nedelje kad su na autoputu u blizini grada Parndorf pronađena tela 71 izbeglica

Prema saopštenju austrijske policije, demonstranti su se večeras prvo okupili na železničkoj stanici Vestbanhof, a zatim su prošetali do jednog trga, prenela je agencija AFP.

U kamionu hladnjači je krajem prošle nedelje na austrijskom autoputu pronađeno 71 telo, od kojih 59 muškaraca, osam žena i četvoro dece, među kojima i jedna devojčica stara godinu do dve.

Direktor policije pokrajine Burgenland Hans Peter Doskocil je na konferenciji za novinare u subotu rekao da je među žrtvama, koje su najverovatnije preminule od gušenja, bila i grupa sirijskih izbeglica, što je policija zaključila po tome što su u kamionu pronađeni sirijski putni dokumenti.

Policijska istraga je pokazala i da je kamion sa mrtvim migrantima bio parkiran u zaustavnoj traci autoputa najmanje 24 sata pre nego što je otkriven, rekao je Doskocil. Prema rezultatima istrage, hladnjača od 7,5 tona je u ranim jutarnjim satima u sredu krenula iz Budimpešte, a oko devet sati pre podne bila je na mađarsko-austrijskoj granici, koju je prešla tek tokom noći.

U četvrtak rano ujutro, između pet i šest sati, kamion je ostavljen u zaustavnoj traci na autoputu A4 kod austrijskog mesta Parndorf.

U kamionu, koji su krijumčari koristili za prebacivanje ilegalaca, koji je kontrolisan nakon dužeg stajanja u zaustavnoj traci autoputa kod mesta Parndorf, pronađeno je 71 telo.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
A DEMOSTRANTI SVI MIGRANTI

pre 8 godina

Sta bre oni hoce? Jos ih vlast malo cuva ali KAD IH NAROD POJURI JEBALI SU CVORKA.

Lako je izracunati

pre 8 godina

Ako je kamion iz Madjarske krenuo rano u sredu i tek tokom noci iz srede na cetvrtak presao granicu sa Austrijom a na zaustavnoj traci bio ostavljen oko 6 ujutru u cetvrtak, to znaci da je proslo 24 sata od kada je kamion krenuo pa do momenta kada je ostavljen u zaustavnoj traci. Pronadjen je u zaustavnoj traci u Austriji tek 24 sata nakon sto je ostavjen. To znaci da je proslo najmanje 48 sati od kada je nakrcan migrantima pa do momenta kada je pronadjen. Za 48 sati, u furgonu punom ljudi, sigurno da nije bilo dovoljno kiseonika u tako malom prostoru. Ovo, dalje, znaci da kamion nikako nije mogao da bude napunjen ljudima u Srbiji, kako Madjari pokusavaju da prikazu, nego bas u Madjarskoj.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija