• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.09.2015

23:08

CIPRAS LIKUJE Izbori su velika pobeda grčkog naroda!

Vesti

CIPRAS LIKUJE Izbori su velika pobeda grčkog naroda!

Podeli vest

Lider levičarske Sirize koja je pobedila na izborima u Grčkoj, Aleksis Cipras izjavio je večeras da taj rezultat daje njegovoj stranci nov četvorogodišnji mandat za oporavak zemlje i poručio da je ovo velika narodna pobeda

- Postigli smo ogromnu pobedu, to je narodna pobeda. Žestoko smo se borili. Grčki narod nam je dao jasan četvorogodišnji mandat za borbu-  rekao je Cipras obraćajući se vatrenim pristalicama u centru Atine.

- Poslednjih sedam meseci borili smo se asimetričnim snagama. Siriza je dokazala da je suviše jaka da zamre- rekao je Cipras, prenela je ANA.

On je ocenio da su Grčka i grčki narod u Evropi postali sinonim za otpor i dostojanstvo i dodao da će se ta borba nastaviti još četiri godine.

- Čekaju nas teškoće, ali smo takođe na čvrstom tlu. Iz te bitke nećemo se oporaviti magijom, već samo sa teškim radom- rekao je lider Sirize.

On je najavio da će Siriza ponovo formirati kolicionu vladu sa desničarskim Nezavisnim Grcima Panosa Kamenosa koji mu se pridružio na bini, prenosi AP.

Prema rezultatima na osnovu 58 odsto prebrojanih glasova, Siriza je osvojila 35,52 odsto, dok je konzervativna Nova demokratija osvojila 28,19 odsto glasova.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nikolic miroslav

pre 8 godina

sada sledi referendum pa opet izbori,najkasnije do nove godine

Pavle

pre 8 godina

Već jednom si se pokazao - izneverene nade tog istog grčkog naroda koji opet daje šansu levičaru - kukavici..!!

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija