• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/blic

24.11.2015

18:18

PUTINOV ODGOVOR TURCIMA: Ovo su tri moguća scenarija ruske odmazde!

Vesti

PUTINOV ODGOVOR TURCIMA: Ovo su tri moguća scenarija ruske odmazde!

Podeli vest

Obaranje “suhoja Su-24” je prvi ozbiljan gubitak koji je pretrpela ruska vojska od početka vazdušne kampanje u Siriji

Analitičar Ronald Olifant koji izveštava iz Moskve napominje da je u pitanju surovi trenutak za pilote, njihove porodice i saborce na terenu.

Međutim, obaranje aviona je ozbiljan udarac na ruski Generalštab koji zna da kada se borite u ratu, stvari mogu da pođu naopako.

S obzirom na to da Rusi znaju da može doći do ovakvih situacija, sigurno imaju planove za nepredviđene situacije.

Gledajući izveštavanje ruskih medija, jasno je da su i oni pripremljeni na reakcije u ovakvim okolnostima.

Iako je ruski predsednik najavio oštar odgovor na obaranje ruskog bombardera, još se ne zna na šta bi to moglo da se odnosi.

BESNI PUTIN OPTUŽIO TURKE: Vi ste saradnici terorista, oborili ste nam avion iznad Sirije! BIĆE POSLEDICA!

Kako kaže Olifant, vojna odmazda skoro sigurno ne dolazi u obzir.

- Turska je članica NATO pakta i obaranje njihovog aviona kao odgovor rizikovao bi početak Trećeg svetskog rata - rekao je Olifant.

Umesto toga, kaže on, moguće je da će Rusi udariti na grupe koje Turci podržavaju na terenu - uključujući i turkmenistanske grupe za koje je Ankara već upozorila Rusiju.

Može, naravno, da se očekuje i diplomatski odgovor.

Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov navodno je otkazao ranije zakazanu posetu zvaničnoj Ankari, a drugi ruski poslanik ćak je pozvao i na evakuaciju rukih državljana iz Turske.

Treći potencijalni scenario je ekonomski odgovor. Rusija bi mogla da ukine snabdevanje prirodnim gasom koji Turci koriste preko zime.

Ipak, koliko daleko će sve da ode nalazi se u rukama Vladimira Putina koji još nije spreman da otvori sve karte.

PROČITAJTE JOŠ:

RUSIJA I TURSKA NA IVICI RATA! Turska pozvala ruskog, a Rusija turskog atašea zbog srušenog aviona!

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO/FOTO) DŽIHADISTI UBILI I DRUGOG PILOTA! Sakatili ih i mučili pre egzekucije?!

MISTERIJA SPASILAČKOG HELIKOPTERA! Džihadisti tvrde da su ga oborili, Rusi demantuju


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
aca

pre 8 godina

Znači ništa ozbiljno od putina samo podvijanje repa pred natom e ti rusi baš su patetični

Joca

pre 8 godina

To će za sada tako da izgleda, ali Putin nije naivan, niti budala. Najgore što bi sada mogao da uradi da se zaleti u neku suludu avanturu. Turska će biti kažnjena u to budi siguran, ali na način koji će najmanje da naškodi Rusiji.

Valter

pre 8 godina

Podvijanje repa pred natom...šta bi hteo treći svetski rat? polako samo...

JOVANic

pre 8 godina

Nije li to malo sizofreno stanje, Turci mogu obarati RUSKE avione, a Rusi ne smiju njima uzvratiti, jer su oni u NATO paktu, koji bi pokrenuo treci svetski rat. Zar to znaci da samo RUSI moraju da vode racuna da do toga ne dodje

Maganik

pre 8 godina

Upravo "pentagon" dade saopštenje da Turska nije "oštećena" strana i da sada sama riješi to sa Rusijom. Boli Amere ĐORĐIJE za Turke. Brzo će to svi vidjeti. Svi znaju da je Erdoganov sin glavni i jedini kupac nafte od Islamske Države. Sad će to cio svijet znati. Kako ih Ameri mogu sada braniti kad svi znaju da oni finansiraju i naoružavaju Islamsku Državu? Nema više igranja žmurke. Počelo je otkrivanje ko sa kim i kako radi. Kazna slijedi. Poznajući ruse, kazna će biti temeljna, veoma duga i veoma bolna. Biće na svim poljima a ne samo na vojnom.

Joca

pre 8 godina

E, ako je Turska članica nato pakta, onda se njeni avioni ne smeju obarati, već samo ona ima pravo da obara tuđe aparate, u suprotnom izbiće svetski rat. Ovo je baš, baš glupost. Mislim, neće Rusija sada da po svaku cenu srlja u gluposti. Putin niti je glup, niti je nečija marioneta (za razliku od nekih), ali sa druge strane nije ni kukavica. Neko će zažaliti, i to jako (najverovatnije turkmenistanski borci), pogotovo ako je istina da su ruske pilote sakatili pa ubili. Turska će morati gledati kako ginu njihovi zemljaci, kako se uništavaju konvoji i rafinerije nafte, kako kurdi dobijaju teritoriju, a neće smeti da reaguje, a ako reaguje, tada ćete videti da obaranje turskih aviona neće izazvati 3. svetski rat. Ostale diplomatske i ekonomske sankcije

amigo

pre 8 godina

odmah ukinuti gas ..naoruzati kurde..i ode turska u parcice ..spretno....

cljiljana

pre 8 godina

Putin donosi promisljene odluke.Ziveo Putin i bratska Rusija.

milutin mijajlovic

pre 8 godina

Gospodin Putin nije umisljeni političar njega su najavljivali vidovnjaci kao baba vandja i sve što radi od boga radi i za boga radi tako da šta god odluči mora biti pravedno. Samo napred GOSPODINE PUTINE!!!!!!!!!\n

Dragomir

pre 8 godina

Читајући хрватски лист ,,Вечерњак,, у вези обарања руског авиона на десетине коментара који су на страни Русије.Жестоко критикују кукавички турски чин обарања авиона са леђа.Нисам нашао ни један коментар који нешто брани Турску.Многи коментари желе Европу без муслимана али њих има готово 40 милиона.

SasaV

pre 8 godina

Turci neka se pripreme a siptari neka stanu u red sledeci su na redu,od danas bogami nista vise nece biti isto,pocelo je pregrupisavanje terorista i njihovih finansijera i onih koji zele to zlo da iskorene.Svet neminovno polako ali sigurno ide pravcem sveopsteg rata.Slava hrabrim ruskim pilotima mucki ubijenim.

Ljuba

pre 8 godina

Aco,stici ce Putinov odgovor,hladne glave a ne vruče guzice ko tvoja! Gde ti živiš ,mira u svetu video igrica. Prvi put da ruski predsednik reaguje normalno ! Samo tako Putine ! Bog na nebu i Putin na zemlji!

Patriot

pre 8 godina

A da neko od naših vlasti izjavi saučešće Rusima!? ... Čim saznaju gde su im završili piloti sledi poravnavanje Turkmena (i po kojeg Turčina među njima) sa nivoom zemlje, pa zatvaranje "plinske pipe" (što bi rekli ustaše), pa de facto uspostavljanje no fly zone u Siriji, pa pokazivanje šta može Krasuha-4 u radijusu od 300km... Tome treba dodati i 0 (nula) ruskih turista ubuduće. A nije za zanemariti i na koju stranu će da krene ona gomila junačkih ISIS-ovaca koji su kao sokolovi pobegli od Rusa kod tate Davutoglua i njegovog sina, pa sad neće moći ni teoretski da se vrate u Siriju ili Irak. Možda u NATO (čitaj zapadnu Evropu)?

mikica

pre 8 godina

pravi ruski odgovor bez problema je naoruzati kurde ima ih 30 miliona a nemaju drzavu pa onda da vidimo te turske smradove sto kradu naftu

CIRINELA

pre 8 godina

I Francuzi i Nemcu imaju debile za predsednike. Samo njima nije jasno da iza masakra stoji stari pokvarenjak Amerika.

momazver

pre 8 godina

Auuu.... E, zbog ovoga će *meda* da uvali Turcima k u r d s k u državu.Podržaće ga okolne zemlje/Iran,Irak i Sirija/,koje to pitanje takodje žulja,a o 20 miliona Kurda koji žive u graničnim područjima ovih zemalja, da i ne govorim.

Milan

pre 8 godina

Ajmo ponovo svi u glas: Vladimire Putine rasiri nam butine!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija