• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputniknews.com

08.12.2015

23:42

(VIDEO) ČUDO RATNE MAŠINERIJE: Američka mornarica testira nevidljivi razarač!

Vesti

(VIDEO) ČUDO RATNE MAŠINERIJE: Američka mornarica testira nevidljivi razarač!

Podeli vest

Opremljen je stelt tehnologijom, koja bi trebalo da ga učini nevidljivim, a naoružan je, između ostalog, topovima koji ispaljuju elektromagnetne projektile, nalik onima iz naučnofantastičnih filmova

Kako prenosi Ej-Bi-Si njuz, razarač nosivosti 15 tona i dužine 200 metara izgrađen je u američkom brodogradilištu Bet Ajron, a troškovi njegove proizvodnje iznose 4.400 miliona dolara.

Prema izveštaju, brod je opremljen novim radarima, raketama i moćnim oružjem, a njegov trup je dizajniran tako da su šanse da ga radar otkrije minimalizovane. Testiranje će, prema najavama, trajati nekoliko meseci.

Opremljen je stelt tehnologijom koja bi trebalo da ga učini nevidljivim, a naoružan je između ostalog, topovima koji ispaljuju elektromagnetne projektile nalik onima iz naučnofantastičnih filmova.

Elektromagnetna artiljerija koristi magnetno polje i električnu struju za ispaljivanje projektila brzinom nekoliko puta većom od brzine zvuka.

Stelt tehnologija mu omogućuje da na radaru ne izgleda veći od ribarskog brodića.

Iako je duži i teži od klasičnih brodova-razarača, opsluživaće ga upola manje članova posade, zbog visokog nivoa automatizacije.

Očekuje se da brod bude isporučen američkoj Mornarici naredne godine.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zeljko

pre 8 godina

posaljite ga kod nas u budjanovce da se igramo zmurke\n

Sveti Georgije

pre 8 godina

Da,onaj koradzija iz Kovina imaq da ga skenja prackom,kao avion sto im je skenjao.Gledao sam kako se Primakov pisao od smeha dok mu je Milosevic objasnjavao kako je koradzija uzeo kamen i raspicio po steltu!!!!

sasa

pre 8 godina

Spolja gladac,a unutra jadac.Sve je to propaganda amera.

cekaj sta

pre 8 godina

Jesu li ovi ameri normalni? Naprave brod sa stelt tehnologijom koji je dugacak dva puta koliko je kip slobode visok po povoljnoj ceni od samo 4,4 milijarde dolara? Jesu li zaboravili kako su se locirali brodovi od vremena Galileja? DURBINIMA IDIOTI ZAOSTALI! Nije to avion sto leti na 10 km iza mase oblaka nego brod na otvorenom moru. Osim u debeloj magli ovaj brod je koristan koliko i bilo koji drugi...

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija