• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.02.2016

10:53

MEDVEDEV UPOZORAVA: Svet je u dramatičnoj situaciji - klizimo ka ratu velikih razmera!

Vesti

MEDVEDEV UPOZORAVA: Svet je u dramatičnoj situaciji - klizimo ka ratu velikih razmera!

Podeli vest

Situacija u svetu je dramatična, jedinstvene velike Evrope više nema, rekao je danas u Minhenu na Bezbednosnoj konferciji ruski premijer Dmitrij Medvedev, ocenivši da su odnosi Rusije i NATO skliznuli u novi Hladni rat.

- Još su žešći sukobi u zemljama Bliskog istoka i severne Afrike, dogodio se kolaps zbog migrantske krize, odnosi između EU i Rusije su se pokvarili, u Ukrajini je građanksi rat - rekao je Medvedev.

Kako je rekao ruski premijer, politički kurs NATO ostaje neprijateljski i zatvoren prema Rusiji.

Prema njegovom mišljenju, odsustvo dijaloga između zapadnih zemalja i Rusije, uključujući i globalna pitanja, je abnormalno a problem u komunikaciji priznaju svi - i Rusija i Zapad, prenosi Tass.

Medvedev je, takođe, rekao da ukoliko situacija u Siriji i na drugim žarištima ne bude normalizovana postoji opasnost da terorizam postane "nova vrsta rata" u koji će biti uvučen čitav svet.

Samo redovna saradnja između Rusije i SAD može da vodi ka normalizaciji situacije u Siriji, rekao je Medvedev.

- Pod tim redovna, mislim, svakodnevna saradnja -  dodao je ruski premijer.

On je takođe rekao da nema potrebe bilo koga plašiti kopnenom operacijom u Siriji, prenosi Rojters, navodeći da nije jasno na šta je Medvedv mislio.

Medvedev je ponovo odbacio optužbe da ruske vazdušne snage bombarduju civile u Siriji.

- Nema dokaza da bombardujemo civile iako nas svi optužuju da to činimo. Rusija ne pokušava da ostvari neke tajne ciljeve u Siriji. Jednostavno pokušavamo da zaštitimo naše nacionalne interese - zaključio je Medvedev, dodavši da Moskva želi da spreči ekstremiste da stignu do Rusije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

Трећи светски рат - је почео..! Његова форма и доктрина је тероризам. Оно што је ГЕРИЛСКИ рат био у току другог светског рата (Бандитизам!) а касније посао доктрина...Е то је данас ТЕРОРИЗАМ као његов испољени облик...!! Против софистициране ратне технике лока снима са сателита и наводи пројектиле, родила се доктрина "опасаног експлозива око струка!" и улазак храбро у "непријатељске" редове..! Против такве доктрине ратовања - одбране нема...! Све је циљ и сви смо циљ - истовремено...И Сви - потенцијалне жртве..! Решење је - само промена система вредности, расподеле... и свеукупног друштвеног - система...! А до тада, док не дођемо до колективне свести о неопходности промене система: нека нам је Бог у помоћи...!

lav

pre 8 godina

Svet je već u ratu, hladan ili vruć, sve na isto dođe.!?

Ukrajinac

pre 8 godina

U Ukrajini nema gradjanskog rata.Tamo imamo klasicnu Rusku FASISTICKU AGRESIJU sa ciljem otimanja Ukrajinske zemlje. SLAVA UKRAINI

Milosevic

pre 8 godina

Ne moze 9 posto katolika da iskoriscava 91 posto pravoslavaca. Nije ti to Amerika. Slava Slovenima.

Rus

pre 8 godina

Ti si sam fašista ili ustaša zato tako i komentarišeš...

miki

pre 8 godina

sine ukrajinac ta teritorija je u vreme sovjetskog saveza poklonjena Ukrajni jerr je ukrajinac doso navlast u SSSR.\n

Mile

pre 8 godina

Nekada sam bio ljubitelj Amerike, nekada dobri momci su postali losi momci. Sve sto vidim u buducnosti je crno i zlo. Jedinu nadu vidim u Putinu. \n

marko

pre 8 godina

E, pa braćo, došao đavo po svoje ili u prevodu treći svetski rat. Obama-kameron-Oland-Merkel-Porošreko i naravno Tači - protiv Putina. Putine nado naša navijamo za tebe, Bog da te sačuva. Pomozi Bože.

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija