• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Slobodna dalmacija

14.03.2016

21:35

(VIDEO) HRVATI PALI U NESVEST: Putin ih pitao da Rusiji izgrade nosač aviona?!

Vesti

(VIDEO) HRVATI PALI U NESVEST: Putin ih pitao da Rusiji izgrade nosač aviona?!

Podeli vest

“Brodosplit” je dobijao mnoge zahteve iz sektora vojne gradnje, ali nijedan nije bio spektakularan ni geopolitički važan kao onaj koji je došao iz Rusije

Pismo koje je stiglo iz Moskve sadržavalo je, u najkraćim crtama, pitanje- “možete li za rusku mornaricu da izgradite nosač aviona?”, saznaje Slobodna Dalmacija iz više izvora.

Ako se stvarno analizira stanje ruske ratne mornarice, odmah se vidi da je uprkos pričama o "globalnoj sveprisutnosti" njenih brodova, mornarica Vladimira Putina 1 zastarela eskadra. 

Uprkos velikoj vatrenoj moći, ona nije sposobna da obezbedi podršku spoljnoj politici Kremlja u prekomorskim zemljama. To mogu samo nosači aviona, ali ih ruska brodogradilišta danas ne mogu da ih izgrade. 

S tim dopisom, neobično kratkim s obzirom na predmet na koji se odnosi, a koje je primilo Odelenje prodaje "Brodosplita", bili su upoznati i neki ključni ministri sada već bivše Vlade Zorana Milanovića. 

Ti ministri bili su zainteresovani da ,za takav hrvatsko-ruski aranžman, ponude i Vladine finansijske garancije. Bilo je zamišljeno, može se čuti, da se projekat predstavi lično ruskom ministru odbrane Sergeju Šojguu. 

I Josip Jurišić, portparol Uprave "Brodosplita", potvrdio je Slobodnoj Dalmaciji postojanje zanimljivog zahteva. Ali, kako se priča dalje od zahteva ipak nije razvila, u škveru nisu hteli dodatno da komentarišu. 

Osnovni nacrt nastao bi na stolu "Nevskog projektno-konstruktorskog biroa" koji sada razrađuje tri vrste novih nosača. 

PROČITAJTE JOŠ:

NATO TVRDI, RUSI IMAJU TAJNI PLAN: Putin preko Bugarske i Srbije izlazi na Jadran?!

PUTIN NAPUŠTA SIRIJU: Sergej Šojgu dobio naređenje da povuče vojsku!

(VIDEO) PUTIN ŠALJE POJAČANJA: Nosač aviona Admiral Kuznjecov dolazi u Sredozemno more!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
VLADA

pre 8 godina

Rusija i Putin samo i iskljucivo u svakom trenutku gledaju svoj interes a mi sto imamo glupe RUSOFILE to je iskljucivo nas problem

Goran

pre 8 godina

Kada bi znao šta si lupio pokrio bi se ušima. Srbi nemaju more i brodogradiliste za tako nešto. Ali ajde uvek dobro dodje takav biser kao ti

ljubisa

pre 8 godina

pa Srbe i jesu pitali balvane...to što se nazvaste ustašama I postadoše genocidni je za razmatranje....

Igor

pre 8 godina

Veliki posao ali oni bi smeli da se toga private samo ako im Ameri dozvole dakle - nikad!

mima

pre 8 godina

Stavili Hrvate izmedju dve vatre. Da li smeju od NATO-a da izgrade nosac?

Todor

pre 8 godina

Niko nije vise "izmedju dve vatre" nego sto smo mi. Zbog toga.bolje cuti da nam se bar ne smeju.

Dera

pre 8 godina

To ti je ono , aj cik ako smes . Obaska sto ne mogu .

Todor

pre 8 godina

Razmisljanje i mora srpskog rusofila: " Da imamo more mi bi im izgradili taj nosac aviona sa zadovoljstvom i to besplatno. Hrvati ima da im nabiju cenu,olesice ih". Voleo bih da cujem "experta" Lazanskog po ovom pitanju.

Marko

pre 8 godina

Rusofili idite malo pa zivite u Rusiji pa se vratite bistre glave

Peca

pre 8 godina

Hrvati će da ga izgrade , mogu oni to ali će da bude tako konstruisan da će da potone kad se napuni sa svim onim sto treba da stane u njega . Normalno podvalice im . Ako je istina da su ih pitali onda su prolipali.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija